Έργο Γιοβάνοβιτς: 200 μέρες με μόλις μία ήττα ο Παναθηναϊκός

«Όχι απλά μένει, αλλά σχεδιάζει ήδη τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν ο Γιοβάνοβιτς»

Ένα τρομερό σερί τρέχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πάγκο του Παναθηναϊκού καθώς οι Πράσινοι έχουν γνωρίσει μία ήττα σε 200 μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος προπονητής έχει σερί 16-5-1, έχοντας χάσει μόνο από τη Σλάβια στην Πράγα στον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού του Europa Conference League.

Στην Ελλάδα έχει 13 νίκες και 1 ισοπαλία, στα φιλικά  έχει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες και στην Ευρώπη έχει άλλη μία ισοπαλία με τη Σλάβια (1-1).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς  έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο έχει την ίδια νοοτροπία κι αγωνιστική συμπεριφορά στο γήπεδο, είτε παίζει με τους βασικούς είτε με τους αναπληρωματικούς.

Μοναδική ήττα στις εγχώριες υποχρεώσεις του στις τελευταίες 200 μέρες είναι η ήττα στο αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-0 στις 17/5), όπου κατέβηκε με τους αναπληρωματικούς καθώς τέσσερις μέρες μετά ακολουθούσε ο τελικός του Κυπέλλου (21/5).

Παναθηναϊκός: Οι μεταγραφές και η διάταξη έκπληξη

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το σημερινό φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σεβά με ένα σύστημα που δεν έχουμε ξαναδεί ως τώρα.

Ο Σέρβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σαβιέρ σε ρόλο καθαρού δεκαριού.

Από τις αρχές του καλοκαιριού η βάση της ομάδας ήταν το 4-3-3, με τον Μπερνάρ να προσαρμόζεται σε έναν πιο εσωτερικό ρόλο, ως “8άρι”.

Μάλιστα το 4-2-3-1 φαίνεται ότι ταίριαξε στην ομάδα και δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να το δούμε και σε επίσημα ματς της ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Πολλά θα κριθούν και από τις μεταγραφές που θα γίνουν καθώς οι επιλογές που θα γίνουν από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μας δείξουν και το αν ο Σέρβος προπονητής έχει σκοπό να στηρίξει το σύστημα που δοκίμασε στην αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News