Αήττητος ο Παναθηναϊκός - Μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και λύγισε τον Πανιώνιο με 3-2 σε ένα ματς που ήταν ανώτερος και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αήττητος ο Παναθηναϊκός - Μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο

Οι «πράσινες» ήταν καλύτερες από τον Πανιώνιο, κατάφεραν και πήραν ένα προβάδισμα με 2-0 σετ, όμως το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί για ακόμα μια φορά ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και έκανε το 4/4 σε τάι μπρέικ φέτος από τα οποία τα δύο ήταν στα ματς με τον Πανιώνιο.

Με αυτή τη νίκη οι «πράσινες» έφτασαν τους 35 βαθμούς, έναντι 33 βαθμών του Ολυμπιακού και 28 του Πανιωνίου που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Τα «φίνα κορίτσια» είχαν σε εξαιρετική φόρμα την Λαμπόφσκα ενώ εξαιρετικές ήταν και οι Σάμανταν, Γουάιτ και Μπένετ.Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 6-3 χάρη σε μπλοκ της Κωνσταντινίδου.

Οι «πράσινες» με σοβαρότητα στην επίθεση διαμόρφωσαν το 7-4 με την Γουάιτ και η ίδια έκανε και το 8-5. Με λάθος του Πανιωνίου ήρθε το 9-5 ενώ η Μπένετ με έξοχη επίθεση διαμόρφωσε το 11-7.

Το «τριφύλλι» διατήρησε το ευρύ προβάδισμα και με δυνατό χτύπημα της Λαμπόφσκα έγραψε το 14-8 ενώ οι «πράσινες» έκαναν double score στο 16-8 και με τη Σάμανταν ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 17-8.Η Γουάιτ ήταν ασταμάτητη και έκανε το 18-10 και εν συνεχεία το 19-12 και η Μπένετ πήρε καθοριστικό πόντο στο 20-14.

Η Λαμπόφσκα με πανέξυπνο πέρασμα έκανε το 21-15 και η Μπένετ με μπλοκ έκανε το 22-15 και με νέο μπλοκ από Σάμανταν και Λαμπόφσκα έγινε το 23-15.Η Μπένετ πήρε το μπλοκ άουτ στο 24-15 και το σετ έληξε με 25-16 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο σετ η Σάμανταν με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-2 και εν συνεχεία με μπλοκ έκανε το σκορ 3-3.Η Μπένετ με δύναμη έδωσε προβάδισμα 4-3 και έπειτα από λάθος του Πανιωνίου ήρθε το 7-4.Η Παπαγεωργίου με μπλοκ έγραψε το 10-6 και η Λαμπόφσκα κυνικά έκανε το 11-7 με δυνατή επίθεση.

Με απανωτά μπλοκ της Σάμανταν και της Κωνσταντινίδου ήρθε το 14-9 ωστόσο σε αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενες έβγαλαν μια αντίδραση και μείωσαν σε 15-13. Με άσο της Ράπτη ήρθε το 18-14 ενώ η Λαμπόφσκα με μοναδικό τρόπο πήρε μπλοκ άουτ και έκανε το 19-14.Η Μπένετ έκανε το 21-17 ενώ η Σάμανταν με μονό μπλοκ έκανε το 24-20 και το σετ έληξε με 25-21 και το «τριφύλλι» έκανε το 2-0 στα σετ.

Σε ότι αφορά το τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 5-3 και με τη Μπένετ έγινε το 7-4.Η Γουάιτ ασταμάτητη έκανε το 8-5 και έπειτα το 9-6 και στη συνέχεια η Σάμανταν έγραψε το 11-9. Ο Πανιώνιος κατάφερε και πήρε προβάδισμα με 11-12 όμως η Γουάιτ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 12-12.Οι φιλοξενούμενες πήραν εκ νέου προβάδισμα με 12-14 ενώ η Γουάιτ με εξαιρετικό πλασέ μείωσε σε 14-15.

Η Παπαγεωργίου κέρδισε τη μάχη στο φιλέ και έκανε το 15-16 και έπειτα από ένα ράλι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 17-17 με τη Λαμπόφσκα. Ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα με 17-20 και η Σάμανταν μείωσε σε 18-22, έπειτα έγινε το 20-24, ενώ η Μπένετ έπειτα από ένα «ράλι» έκανε το 22-24.

Με άσο η Τάνη έκανε το 23-24 η Γουάιτ με πλασέ το 24-24 και η ίδια με φοβερή δύναμη ισοφάρισε σε 26-26. Ωστόσο οι φιλοξενούμενες πήραν το σετ με 26-28 και μείωσαν σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ στο 4-4 , όμως οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα με 4-8 .Εν συνεχεία η Σάμανταν μείωσε σε 6-10 και η Κωνσταντινίδου με μπλοκ έκανε το 7-10, όμως ο Πανιώνιος μπήκε μπροστά με 8-14.Η Σάμανταν μείωσε σε 11-19 ενώ με μπλοκ μείωσε σε 12-19 και η Κροάτισα μείωσε σε 14-20.

Η Γουάιτ με δυνατή επίθεση έκανε το 15-20 και έπειτα με μπλοκ το 17-21. Η Μπένετ έκανε το 19-22 και με πλασέ έγραψε το 20-22. Με την Γουάιτ στο σερβίς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 23-24 ωστόσο έχασε το σετ με 23-25 και οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα 0-2 όμως ο Παναθηναϊκός το ανέτρεψε άμεσα σε 3-2 με τη Σάμανταν και σε 4-2 με μπλοκ της Λαμπόφσκα.

Η Σάμανταν με μπλοκ ανέβασε το σκορ στο 5-2 και η Λαμπόφσκα έγραψε το 6-2 και η Γουάιτ έκανε το 8-3 και κατόπιν το 10-4.Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 11-8, όμως η Μπένετ είχε τη λύση και έκανε το 12-9 και η Λαμπόφσκα διαμόρφωσε το 13-9.Η Παπαγεωργίου με μπλοκ έκανε το 14-9 και η Λαμπόφσκα έκανε το τελικό 15-11 και το 3-2 στα σετ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr