Ρίχνεται στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ο Βολικάκης!

Ρίχνεται στη μάχη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ο Βολικάκης!

Ο Χρήστος Βολικάκης ρίχνεται στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος πίστας που ξεκινά σήμερα στο Χονγκ Κονγκ και είναι ο μόνος Έλληνας αθλητής που συμμετέχει σε αυτό!

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, θα αγωνιστεί στο σκρατς, ένα αγώνισμα στο οποίο δεν έχει πολλές συμμετοχές, παρά μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά ήδη σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη έχει προλάβει να βρίσκεται στη 10η θέση. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χονγκ Κονγκ θα είναι το δωδέκατο συνολικά που θα αγωνιστεί ο Βολικάκης με συνεχείς παρουσίες από το 2005 μέχρι και φέτος αν εξαιρέσει κανείς το 2016 που αναγκάστηκε να απουσιάσει λόγω τραυματισμού στη μέση.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν και η αφορμή ο Βολικάκης να αλλάξει αγωνιστική τοποθέτηση τον τελευταίο χρόνο και από τα αγωνίσματα ταχύτητας να προετοιμάζεται πλέον στα αγωνίσματα αντοχής για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Παρ’όλα αυτά κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον προηγούμενο Νοέμβριο , αγωνιζόμενος στο elimination και είχε πολύ καλή παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο του Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο!

Στο Χονγκ Κονγκ θα αγωνιστεί στο σκρατς, εκεί όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. «Όλα θα εξαρτηθούν από τις επιθέσεις μέσα στην κούρσα και ενδεχομένως στο τελικό σπριντ. Η πίστα του ποδηλατοδρόμιου είναι καινούργια και καλή, αλλά διαφορετική από τη δική μας στο ΟΑΚΑ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά« τόνισε ο ποδηλάτης του τριφυλλιού.

Οι διεθνείς συμμετοχές όμως των αθλητών του Παναθηναϊκού έχουν ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή με τον Μανώλη Ντεγιάννη να βρίσκεται στην Ινδία για το “The Ultimate Uttarakhand MTB Challenge 2017”. Ο συγκεκριμένος αγώνας MTB είναι ιδιαίτερα δύσκολος, διάρκειας οχτώ ημερών με συνολική απόσταση 900 χλμ και εξελίσσεται στις οροσειρές των Ιμαλαΐων με κύριο χαρακτηριστικό τις μεγάλες τιμές υψομέτρου, κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των αθλητών. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού όμως φαίνεται να έχει προσαρμοστεί και ήδη μετά την τρίτη αγωνιστική ημέρα βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ 43 αθλητών! Ο αγώνας ολοκληρώνεται το Μ. Σάββατο στην τοποθεσία Mussoorie.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Exit mobile version