Σαρωτική εμφάνιση στην πίστα με απολογισμό 4 μετάλλια

Σαρωτική εμφάνιση στην πίστα με απολογισμό 4 μετάλλια

Επίδειξη δύναμης έκαναν με το καλημέρα οι ποδηλάτες του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Αθηνών το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου!

Με αιχμή του δόρατος τους αδερφούς Βολικάκη και τον Αιγιώτη Χρήστο Τσερεντζούλια, η πράσινη dream team είχε απολογισμo δυο χρυσά, δυο ασημένια και δυο χάλκινα μετάλλια στο 1ο grand prix πίστας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και άνοιξε λογαριασμό στις επιτυχίες για το 2017!

Πιο συγκεκριμένα, η αποστολή του Παναθηναϊκού συμμετείχε σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος που είχε θεσπιστεί κάνοντας όμως την εντυπωσιακότερη εμφάνισή της στο elimination ανδρών. Εκεί οι Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης παρέμειναν ως το τέλος στον αγώνα, αποκλείοντας όλους τους αντίπαλους αθλητές, κι αναμετρήθηκαν στην τελευταία “κόντρα” μεταξύ τους για τις θέσεις 1 και 2. Νικητής αναδείχτηκε ο Ζαφείρης με τα δυο αδέρφια να χαρίζουν την πιο όμορφη στιγμή της ημέρας και να αποσπούν δίκαια το χειροκρότημα του κοινού!

Στη συνέχεια οι δυο τους αγωνίστηκαν στο scratch, με τον Χρήστο Βολικάκη να τερματίζει 3ος εμφανώς επηρεασμένος από τη μικρή ανάπαυλα μεταξύ των δυο αγωνισμάτων.

Το απόγευμα όμως και με αναπληρωμένες τις δυνάμεις του μπήκε στη μάχη του tempo race και με αλλεπάλληλες επιθέσεις στους αντιπάλους του κέρδισε τα περισσότερα σπριντς και ολοκλήρωσε εμφατικά το αγώνισμα στην 1η θέση!

Η βραδιά έμελλε να κλείσει με ένα απίστευτο κι όμως…ελληνικό ατυχές περιστατικό από πλευράς διοργανωτών που στέρησε από τον Έλληνα πρωταθλητή άλλη μια πρωτιά. Στο αγώνισμα των πόντων ο Βολικάκης προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, μια επίθεση όμως τον άφησε πίσω, ο προπορευόμενος αθλητής έκλεισε στροφή το γκρουπ του Χρήστου Βολικάκη και τον προσπέρασε στη βαθμολογία λίγο πριν το τελικό σπριντ.

Εκεί ο αθλητής του Παναθηναϊκού όμως δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν, πήρε το τελευταίο σπριντ και βάσει των κανονισμών της διεθνούς ομοσπονδίας που το χρεώνουν διπλό σε πόντους ετοιμαζόταν για άλλη μια βράβευση 1ης θέσης. Οι διοργανωτές όμως φαίνεται πως τηρούν…δικό τους πρωτόκολλο και έδωσαν…εθνική βαθμολογία λειτουργώντας πραξικοπηματικά απέναντι στους διεθνείς κανονισμούς. Έτσι, ο Βολικάκης έμεινε δεύτερος, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση και περιμένει να αποφανθεί η ομοσπονδία.

Σειρά στις επιτυχίες όμως υπήρξε και με τον Χρήστο Τσερεντζούλια στο αγώνισμα των 200μ ταχύτητας! Ο Τσερεντζούλιας, αν και αγωνίστηκε με πυρετό, πήρε εύκολα όλες τις προκρίσεις ως και την τετράδα, αλλά εκεί έπεσε πάνω στον πολύ δυνατό Νίκο Παγώνη του Κρόνου. Στον μικρό τελικό που ακολούθησε απέσπασε με δυο νίκες την 3η θέση έναντι του Δημήτρη Σκιντζή του Πελοτόν!

Πολύ καλή τέλος ήταν και η εμφάνιση της Άντζιας Αρκούδη-Βαφέα που απέσπασε δυο φορές την 4η θέση στα αγωνίσματα scratch και tempo race!

Exit mobile version