Επίσημο: Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού με Ζαλγκίρις

Παναθηναϊκός: «Τραγωδία» οι ελεύθερες βολές

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (2/12, 20:00) για την ενδέκατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη του κάτι που έχει να γίνει από τον Ιανουάριο του 2020 και να δείξουν πως τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών δεν ήταν συγκυρία.

Φυσικά, οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς θα έχουν στο μυαλό τους και το ντέρμπι του ΣΕΦ την επόμενη Δευτέρα (5/12, 19:15) γεγονός που σίγουρα μπορεί να τους αποπροσανατολίσει ειδικά σε μια δύσκολη έδρα όπως η «Ζαλγκίριο Αρένα».

Από την άλλη, η λιθουανική ομάδα είναι ούτως ή άλλως μια πολύ απαιτητική αντίπαλος, που μετράει μέχρι στιγμής ρεκόρ 6-4 και μάλιστα είναι αήττητη στο γήπεδο της.

Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, ο Μαυροβούνιος θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του, εκτός από τον Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ συνεχίζει να βρίσκεται εκτός αντιμετωπίζοντας πρόβλημα οσφυαλγίας, και δεν θα στελεχώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Κομβικός θα είναι και πάλι ο ρόλος του Ντουέιν Μπέικον, που αναμένεται να κουβαλήσει μεγάλο φορτίο στην επίθεση, δεδομένης και της απουσίας του Γκριγκόνις.

Από την άλλη πλευρά, σημαντικό ρόλο στο ματς θα παίξει το κατα πόσο θα μπορέσουν οι «πράσινοι» να περιορίσουν τον Κίναν Έβανς, που είναι η κινητήριος δύναμη των Λιθουανών στην περιφέρεια, αλλά και τον Ρόλαντ Σμιτς, που κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Π. Καλαϊτζάκης, Ουόλτερς, Λι, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Ουίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης, Μπέικον, Πονίτκα, Χουγκάζ, Μαντζούκας, Γκουντάιτις.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News