Ηττα... μισή νίκη στην Πόλη!

Ηττα... μισή νίκη στην Πόλη!

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Δεν νομίζω ότι κανείς μέσα στην ομάδα του Παναθηναϊκού πίστευε σοβαρά ότι η ομάδα του θα έπαιρνε το ροζ φύλλο στην Πόλη με την πανάκριβη και πανίσχυρη Φενέρ του Ομπράντοβιτς. Και όμως ο Παναθηναϊκός άγγιξε την υπέρβαση και κέρδισε τις εντυπώσεις!

Η ήττα του με 82-75 είναι σαν… μισή νίκη με την λογική ότι του δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, να διαβεί με επιτυχία τον όμιλο που είναι βατός, αλλά πονηρός (άλλωστε είδαμε πως ο Ερυθρός Αστέρας έχασε στο τέλος στην Τουρκία). Η Φενέρμπαχτσε πήρε το ματς με άσχημο Σλούκα και μέτρια εικόνα. Με την κλάση της και το βάθος της, αλλά δεν ικανοποίησε.

[ads2]

Η υπεροψία πληρώνεται
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε, μετά το τραγικό πεντάλεπτο, εξαιρετική άμυνα και έχει και άλλα κέρδη. Βασικά, να χάνεις σε μια δύσκολη έδρα με την πιο ακριβή ομάδα της διοργάνωσης με 14-0 στο 5′, λες “αν φύγω με μια 20αρα καλά θα είμαι”. Η Φενέρ… μυρίστηκε 30αρα και η υπεροψία στο μπάσκετ πληρώνεται.

Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Ραντούλιτσα, που είχε 8 γρήγορους πόντους και τα 2 τρίποντα από Γκιστ και Γιάνκοβιτς, έμεινε ζωντανός και σταδιακά ροκάνισε την διαφορά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να την πάει και στον πόντο στο 39-35 με άστοχο τρίποντο. Η Φενέρ μετά έπαιρνε μικρές διαφορές ακόμα και 9 πόντων, αλλά ο ΠΑΟ πάντα επέστρεφε είτε με τα μπασίματα του Παππά, που θύμισε τον παλιό καλό Παππά πριν τον τραυματισμό του, είτε με τον Γκιστ. Επίσης, με τους σοβαρός Γιάνκοβιτς και Παύλοβιτς στο “3” προσπέρασε με 56-58 και έμεινε μέχρι τέλους στο ματς.

Κλειδί η ισορροπία στα ριμπάουντ και η σωστή άμυνα χώρων, καθώς η Φενέρ δεν έχει καθαρούς δημιουργούς και πολλές φορές δεν διάβαζε σωστά την επίθεση, ενώ είχε λάθος πάσες στις περιστροφές του ΠΑΟ. Τελικά όλα κρίθηκαν με ένα επιθετικό φάουλ που δεν υπήρχε στο Γκιστ, μετά από άστοχο τρίποντο του Παύλοβιτς στο 77-72 στο 2′ και με τα 2 τρίποντα του Άντιτς, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ του Σκοπιανού.

Παρακαταθήκη για το μέλλον
Με όλα αυτά, πάντως, ο Παναθηναϊκός πήρε… μισή νίκη μέσα στην Τουρκία θυμίζοντας το παλιό γνωστό τριφύλλι με την βαριά φανέλα. Επίσης, είχε και άλλα κέρδη. Μετά από καιρό ο Γιάνκοβιτς έδειξε ωριμότητα, συνέπεια στην άμυνα και διεκδίκησε και τα επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παύλοβιτς ανέβηκε, ο Παππάς δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματά του μετά την αποχή του με τον τραυματισμό του και είχε δύο κλασικές ατομικές φάσεις.

Κατά τα άλλα, θετικός πάντα ο Γκιστ, άφαντος στο ματς αυτό ο Φελντέιν με 0/7σ., Ο Φώτσης έβαλε 2 τρίποντα, ο Καλάθης είχε 6 λάθη, αλλά δεν ήταν άσχημος με πίεση πάνω του. Χάθηκε ο Κούζμιτς, καλός ο Ραντούλιτσα, ο Διαμαντίδης καλός με 6 ασίστ, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς (όπως λέει το ρεπορτάζ) και δεν μπήκε στο τέλος.

Τώρα, ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ που πρέπει να μείνει απόρθητο για την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός κρατά με την επιστροφή τη συνολική του εμφάνιση στο ματς με την Φενέρ σαν παρακαταθήκη για το μέλλον του στον όμιλο!

contra.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr