Παναθηναϊκός από τον… Άρη

Παναθηναϊκός από τον… Άρη

Το… αντίο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το 2015 δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη ήταν… εντυπωσιακός (90-69).

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» έβγαλαν… γούστα και έστειλα το δικό τους μήνυμα εν όψει… Top-16. Μπορεί να μην ήταν εορταστικό, αλλά σίγουρα ήταν… απειλητικό για όσα… έρχονται.

[ads2]

Και όμως ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Έπαιξε καλά και στο πρώτο. Απλά είχε απέναντί του μια πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ καλό σύνολο, με έναν κορυφαίο προπονητή, που σίγουρα θα είχε και αυτή το δικό της momentum στην αναμέτρηση. Και το είχε. Άλλωστε δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει.. μόνος του. Παίζει και με άλλες ομάδες.
Όμως για τον Παναθηναϊκό, το πιο σπουδαίο ήταν η αντίδρασή του όταν ο Άρης έκανε την αντεπίθεσή του. Με κοφτό τρόπο ξεκαθάρισε πως οι «Αρειανοί» δεν έχουν καμία τύχη. Γκιστ, Φελντέιν ακόμα… σκοράρουν, Διαμαντίδης πιο… ουσιαστικός από ποτέ, Καλάθης εξαιρετικός, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης… κάθε μέρα και καλύτερος.
«Σκέπασε» τα καλάθια
Ο Έλληνας σέντερ πήρε μία ακόμα ευκαιρία από τον προπονητή του και την αξιοποίησε στο έπακρο. Η διαφορά είναι πως ο Παπαγιάννης αυτή τη φορά δεν έκανε τη… διαφορά στην επίθεση αλλά στην άμυνα. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» έχει καταθέσει τα… διαπιστευτήριά του αναφορικά με το επιθετικό του ταλέντο, αλλά κόντρα στον Άρη, τα… κατέθεσε και στην άμυνα. Ο Έλληνας σέντερ σκέπασε τα καλάθια, μοίραζε τις τάπες σαν… στραγάλια και έδειξε ότι το… έχει και με το παραπάνω. Ο «Σάλε» διαχειρίζεται τους παίκτες του με τον καλύτερο τρόπο και ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο με τον οποίο θα τους αξιοποιήσει. Μετά το αρχικό στάδιο όπου θα μπορούσαν να είχαν πάρουν περισσότερο χρόνο σε κάποια παιχνίδι, ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού δείχνει να τους «φτιάχνει» κάθε μέρα και περισσότερο.
Άλλη ψυχολογία
Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια ακόμα μεγάλη… πρόκληση. Οι «πράσινοι» την Τρίτη «πετάνε» για Πόλη και την πρεμιέρα του Top-16 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η εμφάνιση κόντρα στον Άρη τους… συνοδεύει στην Κωνστατινούπολη με άλλη… ψυχολογία.

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr