Μπουμάλ δεν είχε… Νίνη και Χουχούμη έχει;;;

Μπουμάλ δεν είχε… Νίνη και Χουχούμη έχει;;;

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια κίνηση που δεν μας είχε συνηθίσει είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας τον Ολιβιέ Μπουμάλ πριν καν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, δαπανώντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για έναν παίκτη που όντως τον είχε ανάγκη. Καθώς είναι η αλήθεια ότι παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καμερουνέζου δεν είχε.

Ο άσος του Πανιωνίου θα βοηθήσει πολύ τον Αντρέα Στραματσόνι τόσο στο 4-4-2 στην ευθεία ή στο 4-4-2 με ρόμβο ή και στο 4-3-3 μπορώντας να παίξει πάνω στην γραμμή και στο δεξί άκρο και στο αριστερό. Είναι δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό που δεν έχει καθαρόαιμα εξτρέμ στο ρόστερ του, πλην ίσως του Καλτσά και κατά συνθήκη του Κλωναρίδη.

[ads2]

Οπότε σαν κίνηση είναι πετυχημένη αλλά πρέπει να βγει και στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα με την απόκτηση του Μπουμάλ έχει να κάνει με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ιδίως για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος σε λίγες μέρες θα ήταν ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει και με το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση έρχεται σε κόντρα με τις προγραμματικές δηλώσεις των Αλαφούζου, Στραματσόνι στην παρουσίαση του Ιταλού τεχνικού και στο πρότζεκτ των νέων παικτών. Ιδίως από τη στιγμή που προτάθηκαν στον Πανιώνιο και μια σειρά νεαροί ποδοσφαιριστές (από τα σπλάχνα της ακαδημίας) για να διαλέξουν οι «κυανέρυθροι» ποιον θα πάρουν ως δανεικό.

Βέβαια θα γυρίσει και θα πει κάποιος ότι και τη πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο ανέβηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που βοήθησαν στην διάρκεια της χρονιάς την ομάδα αλλά αποκτήθηκαν και ποδοσφαιριστές όπως ο Μπεργκ, ο Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Μέντες και άλλοι καθώς σε μια ομάδα είναι απαραίτητοι και οι μεν (μικροί) και οι δε (καλοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν).

Από εκεί και πέρα τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Νίνης και Χουχούμης. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Μπουμάλ μπορεί να μην είχε και να χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, Νίνη και Χουχούμης όμως έχει και άλλους. Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ότι έχει να κάνει με τον Νίνη παίκτη που να έχει τόσο πολύ την κάθετη πάσα, παίκτη που να μπορεί να δημιουργήσει με τα στημένα και παίκτη που με μία έμπνευση του μπορεί να βγάλει φάτσα με το γκολ τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού.

Μπορεί σύμφωνα με τον Στραματσόνι ο 25χρονος διεθνής να μην μαρκάρει και να μην έχει τα τρεξίματα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, για να αντέξει 90 λεπτά αγώνα. Προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι τα θετικά που μπορεί να προσφέρει είναι περισσότερα από τα αρνητικά και απλά ο Ιταλός δεν έχει βρει το κουμπί του. Και αυτό είναι και περίεργο καθώς ο Νίνης έχοντας δουλέψει στην Ιταλία, ένα χρόνο στην Πάρμα, θα μπορούσε σίγουρα να αντιληφθεί καλύτερα την φιλοσοφία του 39χρονου τεχνικού.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Χουχούμη πριν από λίγους μήνες από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι ξεκινάει ως ισάξιος με τον Νάνο στην θέση του αριστερού μπακ και λίγους μήνες αργότερα έχει παίξει μόλις σε δυο παιχνίδια, ένα με τον Αναστασίου στον πάγκο και ένα με τον Στραματσόνι. Ο νεαρός άσος δεν έχει πάρει άλλες ευκαιρίες και ένας ποιοτικός και αρκετά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κινδυνεύει να χαθεί για το τριφύλλι αν παραχωρηθεί. Εκτός και αν οι πράσινοι βάλουν τις απαραίτητες δικλείδες ώστε ο Χουχούμης να φύγει μόνο για έξι μήνες, να πάρει ματς στα πόδια του και το καλοκαίρι να επιστρέψει ξανά.

Υ.Γ. Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μπουμάλ κινδυνεύει να χάσει τους Λάμπρου, Βασίλη Αγγελόπουλο ως ελεύθερους. Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Γενάρης και οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν με το τριφύλλι να μην παίρνει τίποτα παρά μόνο τα χρήματα των τροφείων. Μιλάμε για δυο από τους ποιο ποιοτικούς παίκτες που έχουν βγει από την ακαδημία τα τελευταία χρόνια στους οποίους δεν άρεσαν οι προσφορές που τους έγιναν.
Σε ότι έχει να κάνει μάλιστα με τον Λάμπρου στο τελευταίο ραντεβού των δυο πλευρών το παρών είχε δώσει και ο Γιάννης Αλαφούζος συζητώντας με τον πατέρα του και ζητώντας από τους Φύσσα, Βόκολο το θέμα να κλείσει άμεσα και θετικά. Ακόμα όμως είναι και οι δυο στον αέρα.

Υ.Γ.1 Κοντά στις 500.000 ευρώ λέει θα κοστίσει όλη η μεταγραφή του Μπουμάλ από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό. Αυτό το γήπεδο που είχε υποσχεθεί ο Γιάννης Αλαφούζος στον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας Γιάννη Σαμαρά και τους προπονητές των τμημάτων υποδομής ώστε να μην κάνουν οχτώ τμήματα προπόνηση σε ένα γήπεδο πόσο κοστίζει;;;;

prasinanea.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr