Στρώνει ο Εσιέν, «οπλισμένος» ο Καρέλης, λύση ο Καλτσάς

Στρώνει ο Εσιέν, «οπλισμένος» ο Καρέλης, λύση ο Καλτσάς

Ο Αστέρας είναι πάντοτε μπελάς για όλες τις ομάδες, εντός και εκτός έδρας. Το ματς στη Λεωφόρο μόνο εύκολο δεν ήταν για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτα απ’ όλα ήταν το πρώτο παιχνίδι με κλειστές πόρτες για φέτος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σκληρό καρύδι. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης, πήρε μια δεύτερη σερί νίκη, αποκτά ηρεμία, ο Στραματσιόνι, αρχίζει να κάνει πιο ξεκάθαρο το πλάνο του και ο Εσιέν, αρχίζει ν’ ανεβάζει στροφές.

[ads2]

Ο Γκανέζος έχει ποιότητα που είναι δυσεύρετη στο δικό μας πρωτάθλημα. Έτσι ακόμα και στο κακό ημίχρονο του Παναθηναϊκού που ήταν το πρώτο, κρατούσε σχεδόν μόνος του την μεσαία γραμμή. Έκοβε, μοίραζε με ηρεμία, ήταν μέσα σε όλες τις μάχες. Στην επανάληψη έβγαλε όμως και δημιουργικές αρετές με καλύτερη στιγμή, την πάσα στην ευκαιρία του Καλτσά. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν μπορεί μην έχει ποιότητα. Έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και η άνοδος του, θα παίξει το ρόλο της, στην βελτίωση της εικόνας του «τριφυλλιού» που πιστεύω πως θα έρθει στη συνέχεια.

Ο Στραματσόνι είδε πως το πράγμα δεν περπατούσε στο πρώτο μέρος και έτσι πήγε σε ένα 4-3-3 που είχαν σημείο αναφοράς τον Πέτριτς και γύρω του να γυρνούν οι υπόλοιποι. Με το πέρασμα του Καλτσά στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός, άσχετα με το αν δεν μπήκαν οι πρώτες καλές ευκαιρίες, έγινε πιο ουσιαστικός και απειλητικός στο παιχνίδι του. Το γκολ άργησε να έρθει και γι’ αυτό ο Στραματσόνι, υποστηρίζει πως αυτά τα ματς θα πρέπει να τελειώνουν νωρίτερα όταν έχεις τις πολλές ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν, φάσεις έγιναν και από τον Αστέρα και ειδικά όταν η μπάλα ερχόταν από ψηλά. Αλλά η δεύτερη σερί αναμέτρηση με μηδέν παθητικό ανεβάζει την ψυχολογία και κάνει την ομάδα να αισθάνεται κάπως καλύτερα.

Ο Νίκος Καρέλης πραγματοποιεί μια πολύ καλή χρονιά. Ο 23χρονος φορ, έχει βελτιώσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα τελειώματα του και δίνει στον Παναθηναϊκο, βαθμούς που είναι χρυσάφι. Βέβαια έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τομέα των τελειωμάτων, όμως το να σκοράρει τόσο σημαντικά γκολ όσο είναι τα φετινά του Καρέλη και σε παιχνίδια που είναι κλειστά και διακυβεύονται βαθμοί είναι κάτι σπουδαίο για έναν επιθετικό. Αν δείτε αναλυτικά τα γκολ του Καρέλη, είναι σε τέσσερις περιπτώσεις τα τέρματα που ανοίγουν το σκορ και μάλιστα το ένα είναι νικητήριο, σε δύο περιπτώσεις γκολ ισοφάρισης, όπου ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκορ και το 2-0 σε ένα παιχνίδι. Μόνο στην Τούμπα έβαλε γκολ ο Καρέλης κι έχασε ο Παναθηναϊκός.

Κλείνω με τον Νίκο Καλτσά. Περίμενα πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε ν’ αποτελεί μια χρήσιμη λύση, είτε ερχόμενος από τον πάγκο, είτε καλύπτοντας την απουσία κάποιων άλλων παικτών σε ματς που δεν έπαιζαν. Ο Στραματσιόνι έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά και αυτός την πήρε, όχι τόσο για το γκολ, αλλά γιατί με την παρουσία του, έστω και αν έχασε ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός.

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News