Περήφανος και οδοστρωτήρας

Περήφανος και οδοστρωτήρας

Η πρόκριση ήρθε και …τυπικά καθώς ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και της συμπεριφέρθηκε όπως επιβάλλεται να κάνει σε ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα με φιλοδοξίες …κηδείας.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν το εντυπωσιακό τους σερί στην Ευρώπη με τρίτο συνεχόμενο νοκ άουτ (Καρσίγιακα, Μπαρτσελόνα, Ζιέλονα Γκόρα) και προκρίθηκαν όπως ακριβώς τους αρμόζει. Χωρίς άγχη και με περηφάνια. Αν γυρίσουμε λίγες εβδομάδες πίσω θα θυμηθούμε πως τον κόσμο τον είχε πνίξει η ανασφάλεια για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Ήταν το χαστούκι στην Πολωνία, ήταν το διπλό της Λοκομοτίβ Κούμπαν που δημιούργησαν πολλά ερωτήματα.

[ads2]

Όταν όμως στην άκρη του πάγκου κάθεται μια τεράστια προσωπικότητα η φαινομενική κατρακύλα μπορεί να μετατραπεί από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πιστώνεται την αλλαγή στο τσιπάκι των παικτών του. Χωρίς πανικό και χωρίς να ψάχνει …ενόχους κατάφερε να παρουσιάσει η ομάδα μια εξαιρετική εικόνα στους τρεις τελευταίους τελικούς.

Σε ματς που ο Παναθηναϊκός βγάζει αυτοματισμούς και αποδίδει πολύ ωραίο μπάσκετ στο παρκέ. Η διαχείριση των παιδιών του μοιάζει ιδανική. Με μαστίγιο και καρότο έχει τον τρόπο να «ξυπνά» αυτούς που έδειχναν να …παραπατούν και να επαναφέρει στην αγωνιστική τάξη (όπως εκείνος την ορίζει) εκείνους που μπορεί να του ξέφυγαν. Ο μοναδικός που ακόμη δεν έχει ξεμπουκώσει είναι ο Πάβλοβιτς. Αν καταφέρει να τον …γυρίσει και αυτόν τότε θα έχει 100% επιτυχία!

Στα μεγάλα συν της βραδιάς η εξαιρετική παρουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς ο οποίος έκανε στο παρκέ αυτά που θέλει ο Σάλε. Σκόραρε (10π.), δημιούργησε (τέσσερις ασίστ), διεκδίκησε όλες τις μπάλες (πέντε ριμπάουντ), έπαιξε άμυνα και ήταν από τους κορυφαίους.

Για τον Καλάθη τι να πούμε; Ηγέτης σ’ ένα ακόμη παιχνίδι και ο παίκτης που είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στην Ευρώπη να επαναφέρει το «triple double» στην Ευρώπη. Η δουλειά που έκανε στην Αμερική στο σουτ έχει αρχίσει και βγαίνει στο παρκέ (18π. με ¾ τρίποντα) και σε συνάρτηση με την απίστευτη έφεση στη δημιουργία (εφτά ασίστ) και την προσφορά σε όλους τους τομείς (πέντε ριμπάουντ) τον έχουν αναγάγει σ΄ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, γκαρντ της Ευρώπης.

Πλέον, η μπίλια της τελικής κατάταξης θα καθίσει στο Κάουνας με τον Παναθηναϊκό να μη μπαίνει σε διαδικασία επιλογών. Ούτως ή άλλως, αν θέλει να πάει μακριά θα πρέπει να παίξει με όλους τους μεγάλους. Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις. Η’ θα πέσει στα θηρία στο «16» και θα έχει καλύτερη τύχη στα πλέι οφ ή θα πάει σε πιο βατό όμιλο και θα έχει χειρότερη διασταύρωση. Ας φοβούνται οι υπόλοιποι.

Και κάτι τελευταίο μα πιο σημαντικό απ’ όλα. Το Σάββατο το μεσημέρι στο PAO SHOP η οικογένεια του Παναθηναϊκού γιορτάζει με τα παιδιά. Είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε το «χαμόγελο του παιδιού». Αυτά τα προσωπάκια πρέπει να είναι φωτεινά και ευτυχισμένα.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News