Η γεωμετρική πρόοδος του Παναθηναϊκού

Η γεωμετρική πρόοδος του Παναθηναϊκού

«Οπως προπονείσαι ετσι παίζεις» λένε οι προπονητές και η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι σαφές πως ξεκινάει και τελειώνει από τη φρεσκάδα, την ενέργεια και τη δουλειά που γίνεται στο ΟΑΚΑ.

Ο Τζόρτζεβιτς το είχε προαναγγείλει στην συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και προφανώς έχει δίκιο, γνωρίζοντας καλύτερα απ’ όλους τη δουλειά που γίνεται στην προπόνηση.

[ads2]

Και να θες άλλωστε να διαφωνήσεις έχει ως απάντηση τη γεωμετρική πρόοδο του Παναθηναϊκού από παιχνίδι σε παιχνίδι, ξεκινώντας από το ματς με την Καρσίγιακα και φτάνοντας στα δύο τελευταία με Μπαρτσελόνα και Ζιελόνα Γκόρα που είναι αναμφισβήτα οι πιο πειστικές εμφανίσεις του..

Από ‘δω και πέρα ορίζει την τύχη και τους αντιπάλους του στο Τοπ-16. Με νίκη στο Κάουνας τερματίζει τρίτος, με ήττα τερματίζει τέταρτος και πάει στον όμιλο που έχει κλείσει θέση ο Ολυμπιακός, η Χίμκι και η Μπάμπεργκ.

Για μια ακόμη χρονιά, με την Ευρωλίγκα να σπάει την τελευταία αγωνιστική σε δύο ημέρες, δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να κάνουν επιλογές και είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθεμίας να προασπίσει την αξιοπιστία και το κύρος της διοργάνωσης.

Προφανώς κι αν θες να είσαι μεγάλη ομάδα δεν διαλέγεις ΠΟΤΕ αντίπαλο και υπό αυτή την έννοια είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Κάουνας για το «διπλό», ένα «διπλό» που το θέλει για βαθμολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Μια ομάδα που «χτίζεται» έχει ανάγκη σημαντικά «διπλά», ειδικά αν είσαι Παναθηναϊκός που την τελευταία τριετία οι επιτυχίες σου εκτός έδρας μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών.

Τώρα το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι η βελτίωση και η διάρκεια. Βελτίωση γιατί χρειάζεται ένα «κλικ» μεγαλύτερης ποιότητας και διάρκεια που θα του εξασφαλίζει καλή εικόνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Εφόσον οι «πράσινοι» αποκτήσουν αυτά τα δύο στοιχεία, τότε θα πρέπει να ανοίξουν και το φάκελο «ενίσχυση».

Η αρχική σκέψη για απόκτηση γκαρντ έγινε την εποχή που ο Νικ Καλάθης αντιμετώπιζε τον τραυματισμό στο χέρι, αλλά ο διεθνής πλέι μέικερ όχι μόνο τον ξεπέρασε, αλλά αυτή τη στιγμή διανύει την καλύτερή του περίοδο.

Ο Παππάς μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς και στο Τοπ-16 θα είναι σαφώς πιο έτοιμος, οπότε ο Τζόρτζεβιτς έχει μπροστά του περισσότερες από 15 ημέρες για να αποφασίσει αν και πού χρειάζεται ενίσχυση.

gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News