Ένας ανέτοιμος αλλά πανέτοιμος!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το πρώτο μεγάλο αλλά παντελώς απρόβλεπτο ντέρμπι της χρονιάς.

Γίνεται ή δε γίνεται τώρα αυτό; Να είσαι παντελώς ανέτοιμος και παράλληλα πανέτοιμος; Πως παντρεύεται; Πάμε να το δούμε ευθύς αμέσως. Ο Παναθηναϊκός κουβαλά στην πλάτη ένα κοπιαστικό …tour στην «υφήλιο», μετρά τρεις (μία στις 24 Σεπτέμβρη και οι δύο τελευταίες την Τρίτη και την Τετάρτη) κανονικές προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς και με τη συμμετοχή όλων των ετοιμοπόλεμων και κάπως έτσι προσπαθεί να βρει τους αυτοματισμούς του.

Άρα; Τι πιο λογικό να ισχυρίζονται οι «πράσινοι» πως είναι παντελώς ανέτοιμοι για ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έλα, όμως, που εκείνοι νιώθουν πανέτοιμοι ψυχολογικά για να κατέβουν στο ΣΕΦ και να πάρουν την πρόκριση. Άβυσσος η ψυχή.

Όλοι όσοι προαναγγέλλουν το νοκ άουτ παιχνίδι του Κυπέλλου προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτό που θ’ ακολουθήσει. Εμείς θα είμαστε λιγάκι μαζεμένοι. Εξάλλου, πέραν των δύο βασικών συντεταγμένων δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι πιο χειροπιαστό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που επιχειρεί να παίξει σε υψηλές ταχύτητες που δεν αφορούν μονάχα τον αιφνιδιασμό αλλά την εκτέλεση του πικ εν ρολ, την κυκλοφορία της μπάλας και τη σκέψη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι μια ομάδα που θα επενδύσει στο «ξύλο» στην άμυνα και θα είναι ένα από τα πιο σφιχτά σύνολα της Ευρώπης. Άλλωστε, ακόμη και στο μεταγραφικό παζάρι περισσότερο θωράκισε τα …μετόπισθεν παρά προσπάθησε να …αγοράσει ταλέντο. Γιανγκ και Στρόμπερι είναι τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην …τράμπα μεταξύ Σλούκα και Χάκετ.

Οι «πράσινοι» έβαλαν στη μηχανή τους το γρηγορότερο γκαρντ της Ευρώπης (Καλάθης) και τον …πάντρεψαν μ’ έναν παίκτη που …σπριντάρει στο παρκέ (Φελντέιν). Έχουν προσθέσει δε πολλά κιλά μπασκετικού ταλέντου με τους Παύλοβιτς και Ραντούλιτσα. Αν ισχύσουν όλα αυτά η ανάγνωση δεν μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Στα χαμηλά σκορ ευνοείται ο Ολυμπιακός στα ψηλά κερδίζει ο Παναθηναϊκός.

Αυτά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάποια λογικά επιχειρήματα. Όλα, όμως, μπορούν ν’ ανατραπούν και να αποδειχθούν παπαρολογίες καθώς ένα ντέρμπι κρύβει πάντα πολλές παγίδες και εκπλήξεις (υπήρχε για παράδειγμα κάποιος που θα μπορούσε να προβλέψει το 42-40 των Πατησίων με τόσους παικταράδες τότε στο παρκέ). Οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από την πρώτη τιτανομαχία. Όποιος και αν είναι ο νικητής είναι εξαιρετικά νωρίς γι’ ασφαλή συμπεράσματα.

ΥΓ: Το Κάραβελ έχει γίνει το ιδανικό ξεπροβόδισμα για τους «πράσινους».

ΥΓ1: Γίνεται ένας παίκτης να λείπει έξι μήνες από τα παιχνίδια και να πρωταγωνιστήσει; Κανονικά όχι, ο Γκιστ μπορεί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News