Βοηθός Ομπράντοβιτς: «Να είναι υπερήφανοι οι οπαδοί μας - Οι παίκτες μας ακολουθούν τυφλά τον Ζέλικο»
Ο Χοσέ Μαρία Ισκιέρδο μίλησε για τη δουλειά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, τη νοοτροπία των παικτών και τις απαιτήσεις του συλλόγου.
Τη φιλοσοφία που επιχειρεί να περάσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό ανέλυσε ο άμεσος συνεργάτης του, Χοσέ Μαρία Ισκιέρδο, παρουσιάζοντας την εικόνα που έχει σχηματίσει από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην ομάδα.
Ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του με αφορμή την αναμέτρηση των «πράσινων» με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, στάθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός συνόλου που θα λειτουργεί με κοινή αγωνιστική αντίληψη, παρά την παρουσία πολλών ποιοτικών μονάδων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανταπόκριση των παικτών στις απαιτήσεις του Ομπράντοβιτς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αφοσίωση που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι νίκες, αλλά και η εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός μπροστά στον κόσμο του.
Ο Ισκιέρδο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πραγματικός γίγαντας, ένα κλαμπ από το υψηλότατο επίπεδο. Ο Ζέλικο ήταν 13 και ακόμη υπάρχουν άνθρωποι εκεί που γνωρίζει πολύ καλά και παλιοί παίκτες που είναι στο προπονητικό επιτελείο όπως ο Μάικ Μπατίστ. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Το να νικάς με τις κερκίδες να είναι γεμάτες είναι κάτι σημαντικό, αλλά είναι το ίδιο σημαντικό για τους φίλους της ομάδας να είναι υπερήφανοι για αυτή. Η διασκέδαση στο παιχνίδι δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα πρέπει να πετυχαίνει κάθε φορά 100 πόντους, σε κάθε ματς, αλλά οι οπαδοί να βλέπουν του παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός συνοχή και ομαδική λειτουργία, επισημαίνοντας την αντίδραση των παικτών στις οδηγίες του Σέρβου προπονητή: «Έχουμε μια εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ρόστερ, αλλά αυτό το στοιχείο δεν κάνει την ομάδα… ομάδα. Η δουλειά μας είναι να τους κάνουμε όλους αυτούς ένα αρμονικό σύνολο. Οι καλοί παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να βάζουν το «εγώ» τους κάτω και να κάνουν το «εμείς» να είναι το κέντρο των πάντων στην ομάδα. Μέχρι τώρα οι παίκτες ακολουθούν τυφλά τον Ζέλικο με έναν φανταστικό τρόπο».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- ΒΙΝΤΕΑΡΑ από Βοτανικό: Αυτή είναι η φυσούνα και τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού
- Απίστευτη δήλωση Κουτλουάι για Παναθηναϊκό: «Καμία ομάδα δεν μας είχε φέρει σε τέτοια θέση αδυναμίας»
- Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ σήμερα και σε ποιο κανάλι; (13/10)
- Κάτι αλλάζει με τον Λεσόρ: Η αντίδραση μετά τη Φενέρμπαχτσε και το στοιχείο που το αποδεικνύει
- Βοτανικός: Με δύο ονομασίες το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού - Ο λόγος