Γκάμπριελ: «Να περιορίσουμε τα γκαρντ της Εφές και να κάνουμε καλό παιχνίδι»

Ο Γουένιεν Γκάμπριελ, μιλώντας πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές (6/5, 21:45), ανέλυσε τα στοιχεία που, κατά την άποψή του, θα καθορίσουν ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Παναθηναϊκός: Απρόοπτο με Γκάμπριελ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς: «Περιμένουμε το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν στο ΟΑΚΑ. Θα παίξουμε για 7η φορά απέναντι στην Εφές. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν και θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί και ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι εδώ και πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν γνωρίζει κάτι από τον καιρό που ήταν στη Μακάμπι για το περσινό Game 5: «Ναι, μου είχαν πει κάποια πράγματα. Ο Λορένζο Μπράουν ήταν τη Μακάμπι πέρσι και μου είπε από πρώτο χέρι πόσο πολύ θόρυβο έκανε στο ΟΑΚΑ πέρσι και πόσο ενέργεια έδωσε ο κόσμος στο 5ο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Η ατμόσφαιρα αυτή είναι για παίκτες υψηλού επιπέδου και πνευματικά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο».

Για τους ψηλούς της Εφές: «Είναι όλοι διαφορετικοί και φέρνουν κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι. Ο Πουαριέ είναι ψηλός, ο Οτούρου είναι καλός και στην άμυνα και στην επίθεση και ο Οσμάνι είναι εξαιρετικός σουτέρ, οπότε όλοι φέρνουν διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι, ανάλογα με το τι χρειάζονται, οπότε θα πρέπει να τους διαχειριστούμε όλους τους για να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνουν με την απουσία του Λεσόρ με τους ψηλούς: «Δεν νομίζω ότι ήταν αυτό το κλειδί. Σουτάρουν πραγματικά καλά από την περιφέρεια. Δεν τους επιτρέψαμε πολλούς πόντους στη ρακέτα στα προηγούμενα 2 παιχνίδια, αλλά δεν καταφέραμε να τους περιορίσουμε στην περιφέρεια και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να σταματήσουμε τα γκαρντ τους, τους παίκτες που έχουν την μπάλα στα χέρια και δίνουν τον ρυθμό όπως ο Λάρκιν και ο Τόμπσον. Είναι ομαδική δουλειά και η προσοχή μας δεν είναι μόνο στους ψηλούς».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr