Τσιλιγκίρη: «Ο Παππάς είπε πως χρησιμοποίησα το κρεβάτι μου, μείωσε εμένα και όλες τις γυναίκες» (pic)

Νέα αναφορά στον Νίκο Παππά έκανε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία σχολίασε εκ νέου την ατάκα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποίησε το κρεβάτι της για να ανέλθει επαγγελματικά.

Τσιλιγκίρη: «Ο Παππάς είπε πως χρησιμοποίησα το κρεβάτι μου, μείωσε εμένα και όλες τις γυναίκες» (pic)

Αναλυτικά όσα έγραψε στο «Χ»:

«Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: το να αποκαλείς μια γυναίκα ‘γλυκούλα’ σε έναν δημόσιο διάλογο, όταν το κάνεις με υποτιμητικό ή σαρκαστικό τόνο, είναι ένας τρόπος να την υποβιβάσεις και να την απογυμνώσεις από την επαγγελματική και κοινωνική της υπόσταση. Όμως, ας μην μένουμε σε αυτό και ας δούμε την πραγματική ουσία.

Ο κ. Παππάς δεν υπαινίχθηκε απλώς, αλλά ξεκάθαρα δήλωσε ότι εγώ χρησιμοποίησα το κρεβάτι μου για να ανέλθω επαγγελματικά. Αυτή είναι μια ανοιχτή, χυδαία και σεξιστική επίθεση που στοχεύει να μειώσει τη δική μου αξία και τις προσπάθειες όλων των γυναικών που έχουν παλέψει για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες για τον ‘σκοπό’ μου και το πώς επέλεξα να διαχειριστώ τη συνομιλία, η πρόθεσή μου ήταν να αναδείξω τη χυδαιότητα και την έλλειψη σεβασμού που υπάρχει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τα ‘σεντόνια’, όπως τα αποκαλείτε, ήταν οι προσπάθειές μου να δώσω στον διάλογο τη σοβαρότητα που του αξίζει, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκα.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι το συγκεκριμένο σχόλιο προέρχεται από ένα ανώνυμο προφίλ, που ίσως δεν είναι καν πραγματικό, με ύφος που μοιάζει να έρχεται απευθείας από τον ίδιο τον κ. Παππά.

Δεν βρίζω και δεν απειλώ, απλά απαιτώ τον σεβασμό που δικαιούται κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως φύλου.

Αν αυτό ενοχλεί, τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί είναι τόσο δύσκολο να έχουμε έναν πολιτισμένο διάλογο. Επιχειρήματα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η διάθεση να τα ακούσουμε.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr