Τσιλιγκίρη: «Λυπηρό να ακολουθείτε το παράδειγμα του Παππά αποκαλώντας με γλυκούλα» (pic)

Ένας χρήστης του «Χ» έβαλε λάδι στη φωτιά και αποκάλεσε «γλυκούλα» τη Χριστίνα Τσιλιγκίρη, όπως έκανε προ ολίγων ημερών και ο Νίκος Παππάς με την πρόεδρο του ΣΕΦ να προχωράει σε νέα αντίδραση κάνοντας λόγο για την «ίδια σεξιστική ρητορική» με εκείνη του πρώην καλαθοσφαιριστή.

Τσιλιγκίρη: «Λυπηρό να ακολουθείτε το παράδειγμα του Παππά αποκαλώντας με γλυκούλα» (pic)

Αναλυτικά όσα έγραψε στο «Χ»:

«Είναι λυπηρό να βλέπω πως υιοθετείτε την ίδια σεξιστική ρητορική, αποκαλώντας με ‘γλυκούλα’, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Παππά.

Αντί να προσπαθούμε να μειώσουμε τις γυναίκες με υποτιμητικούς όρους, θα έπρεπε να εστιάζουμε στα πραγματικά ζητήματα.

Το να απαιτώ σεβασμό και υπευθυνότητα από έναν δημόσιο εκπρόσωπο είναι δικαίωμα, όχι αδυναμία.

Η μετάβαση από τον ενικό στον πληθυντικό δείχνει την προσήλωσή μου στον δημόσιο διάλογο με αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των επιθέσεων που δέχομαι. Το γεγονός ότι δεν “μασάτε” δεν αλλάζει την πραγματικότητα των γεγονότων.

Το καθήκον μου, όπως και όλων όσοι βρίσκονται σε δημόσια θέση, είναι να υπερασπίζομαι τις αξίες της ισότητας, του σεβασμού και της δικαιοσύνης.

Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται η προστασία των δικαιωμάτων όλων, ειδικά όταν αυτά υπονομεύονται από προσβλητικές και σεξιστικές συμπεριφορές.

Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού είναι καθήκον που όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε.

Μετά από χρόνια αγώνων για την ισότητα, πρέπει πραγματικά να απαντάμε σε σεξιστικούς σχολιασμούς όπως γιατί είμαι κοντή ή ψηλή, ή γιατί φοράω τακούνια;»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr