Καρπετόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τη Μακάμπι… – Δεν θα του είναι εύκολο»

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει τη σειρά Παναθηναϊκός-Μακάμπι.

Καρπετόπουλος: «Θα κάνει τον σταυρό του να αντέξει ο Παπαγιάννης»

Αναλυτικά όσα γράφει στη Sportday:

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ στη διάρκεια της σεζόν άλλαξαν αρκετά και είναι δύο καλές ομάδες που μοιάζουν όμως σε πολύ λίγα. Όλο αυτό είναι αρκετά σημαντικό και δημιουργεί κι ένα ανταγωνισμό μετξαύ τους με τρομερό ενδιαφέρον. Όμως στα πλέι οφ δεν παίζουν ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ: ο ένας παίζει με την Μπαρτσελόνα κι ο άλλος με τη Μακάμπι. Και οι δύο στην κανονική περίοδο δεν πέτυχαν καμία νίκη με τους αντιπάλους τους κι αυτό είναι σαφώς μεγάλο χάντικαπ. Διότι μία νίκη λειτουργεί σε κάθε περίπτωση ως μπούσουλας

Σου δυναμώνει τη βεβαιότητα ότι επαναλαμβάνοντας όσα έχεις κάνει μπορείς να ξανακερδίσεις… Το πρόβλημα που μπορεί να έχει ο ΠΑΟ δεν είναι ούτε ότι κάποιοι παίκτες του παίζουν πολύ και θα κουραστούν, ούτε ότι ο προπονητής του μπορεί να γίνει δημοσίως επικριτικός: είναι ότι πρέπει να βρει ένα τρόπο να αντιμετωπίσει μία ομάδα που είναι τρομερά αθλητική.

Ο ΠΑΟ τα κατάφερε πολύ καλά φέτος στα ματς που οι περιφερειακοί του ανταποκρίθηκαν σοβαρά και στα αμυντικά τους καθήκοντα: οι επιθετικές τους δυνατότητες είναι μεγάλες. Αλλά αντί να βρει μία κάπως μαλθακή ομάδα όντας δεύτερος και να πάρει μία πρόκριση εύκολα (Εφές, Μπασκόνια, Παρτιζάν) βρήκε μία που έχει περιφερειακούς που μπορεί να τρέξουν τους δικούς του.

Ο ΠΑΟ για να κερδίσει τη Μακάμπι πρέπει ή να σκοράρει πιο πολύ από αυτή ή να την “κατεβάσει” πολύ: δεν θα του είναι εύκολο. Κυρίως πρέπει να αλλάξει κάτι στην άμυνα: διότι αν παίξει το ένας εναντίον ενός που είδαμε στα τελευταία ματς (κυρίως στο τελευταίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) οι διάφοροι Μπόλντγουιν, Νίμπο, Κόλσον, Μπράουν θα κρεμιούνται από τα καλάθια κάθε βράδυ.

Exit mobile version