«Λύγισε»... Σπανούλη και τώρα φορτσάρει για Μακάμπι ο Παναθηναϊκός (vids)

«Λύγισε»... Σπανούλη και τώρα φορτσάρει για Μακάμπι ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός Aktor έβγαλε την αγγαρεία με επιτυχία απέναντι στο Περιστέρι (93-88) χωρίς τους Λεσόρ και Γκραντ. Ωραίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με υψηλή προσέλευση. Καθάρισε την πρώτη θέση το Τριφύλλι και εστιάζει στα πλέι οφ με τη Μακάμπι.

Σε μια πρωτοφανή προσέλευση κόσμου στο ΟΑΚΑ σε αγώνα πρωταθλήματος – με εξαίρεση τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό – ο Παναθηναϊκός Aktor αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στο Περιστέρι, το οποίο τις τελευταίες μέρες διανύει τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας του ύστερα από την πρόκριση στο Final 4 του Champions League.

Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα 6-2 με κάρφωμα από τον Μπαλτσερόφσκι, ωστόσο, η ομάδα του Σπανούλη «απάντησε» με σερί 9-0 στο κλειστό του Αμαρουσίου. Ο Ναν με τρίποντο ισοφάρισε σε 11-11, όμως, ακολούθησε νέο 9-0 από τους φιλοξενούμενους. Το «κερασάκι» έβαλε ο Χουγκάζ με σουτ τριών πόντων από το κέντρο του γηπέδου.

Ο Χρήστος Σερέλης που εκτέλεσε χρέη headcoach λόγω της απουσίας του Εργκίν Αταμάν (σ.σ βρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του) επανάφερε τους παίκτες του πιο συγκεντρωμένους στο παρκέ. Ο Βιλντόζα με ζεστό χέρι πέτυχε το 2ο τρίποντό του στο παιχνίδι (16-25). Ο Αργεντινός μείωσε στο καλάθι με νέο μακρινό σουτ, ενώ είχε ευστοχήσει νωρίτερα και ο Χουάντσο από τα 6,75 (24-27).

Το Περιστέρι δεν επέτρεψε στο Τριφύλλι να πάρει προβάδισμα στο σκορ (27-33). Ο Σλούκας ψαλίδισε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (39-40), ωστόσο, δεν κατάφερε στο φινάλε του ημιχρόνου να πάρει τη θέση του οδηγού σε ένα ”γεμάτο” παιχνίδι (41-45).

Ο Σλούκας έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό στα 3,30 λεπτά του β’ μέρους, ο Αντετοκούνμπο έβαλε και πάλι τους πράσινους σε θέση οδηγού (51-50). Ο Ντάνγκουμπιτς με δύο τρίποντα χτύπησε το καμπανάκι στο Τριφύλλι (56-60), ο Μήτογλου έφερε γρήγορα την ισοφάριση. Το Περιστέρι έκανε καλό φινάλε και στο τρίτο δεκάλεπτο αφήνοντας τους πράσινους πίσω με 6 (61-67).

Ο Βιλντόζα πήρε την προσπάθεια και ευστόχησε για το 69-69. Ο Μήτογλου πέφτοντας πέτυχε ένα απίθανο τρίποντο για το προσπέρασμα (72-71). Ο Βιλντόζα κρατούσε κι άλλο τρίποντο για τη βραδιά (75-72). Ο Ναν άνοιξε την απόσταση και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στο Τριφύλλι στα τελευταία 4 λεπτά (82-74).

Ο Ράγκλαντ δεν παραιτήθηκε και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τρίποντο ισοφάρισης (86-86). Ο Σλούκας υποχρέωσε σε λάθος τον Χουγκάζ σε κρίσιμο σημείο. Ο Παπαπέτρου σκόραρε τεράστιο τρίποντο στα 35” (89-86). Ο Ναν ευστόχησε σε ζευγάρι βολών, ο Ράγκλαντ όμως, κυνήγησε το ματς μέχρι το τέλος (91-89). Το παιχνίδι έληξε 93-88.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88

Παναθηναϊκός AKTOR (Χρήστος Σερέλης): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Περιστέρι (Βασίλης Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ, Ράγκλαντ, Ντάνγκουμπιτς, Ξανθόπουλος, Λοβ, Πουλιανίτης, Κασελάκης, Ρένφρο, Ουίλιαμς, Χουγκάζ, Ζούγρης, Σταυρακόπουλος.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News