Εφές - Παναθηναϊκός 71-68: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Εφές - Παναθηναϊκός 71-68: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εφές στο Σινάν Ερντέμ.

Ολυμπιακός, Μακάμπι, Παρτιζάν, Εφές. Τέσσερις «αυτοκτονίες» μετράει ο Παναθηναϊκός AKTOR στις 5 Δεκεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Αταμάν δεν γίνεται να κοιτάξει ψηλότερα. Η τύχη… χαμογέλασε στο Τριφύλλι σχετικά με τις απουσίες της Εφές και τελικά έφυγε με άδεια χέρια από την Τουρκία.

Οι Τούρκοι δεν κέρδισαν γιατί ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γιατί έπαιξαν… μία περίοδο παραπάνω από τον Παναθηναϊκό βάσει των εξτρά κατοχών. Πραγματικά και ο ίδιος ο Αταμάν δεν θα αναγνώρισε την πρώην ομάδα του που σούταρε με 5/29 τρίποντα. Η απόφαση για τις τρεις βολές στον Λάρκιν είναι αυστηρή (υπάρχει μια μικρή επαφή με το σώμα αργά κατά την προσγείωση με τον Γκραντ), αλλά δεν κρίθηκε σαφέστατα εκεί το παιχνίδι.

Τα 19 επιθετικά ριμπάουντ της Εφές και τα 7 περισσότερα λάθη του Παναθηναϊκού διαμόρφωσαν το τελικό 71-68. Ένα σκορ που δεν ξέρει κανείς ποιο θα ήταν, αν η ομάδα του Τσαν αγωνιζόταν πλήρης.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Λούκα Βιλντόζα (3/10): Αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά, σημείωσε 2/5 σουτ και δεν ξαναμπήκε στο παρκέ.

Κάιλ Γκάι (-): Αγωνίστηκε 2 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (3/10): Η συμμετοχή του ήταν ελάχιστη, πρόλαβε να προσφέρει τρεις πόντους, ενώ υπέπεσε και σε μια παράβαση βημάτων.

Κώστας Σλούκας (5/10): Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης αστόχησε σε σουτ… νίκης, ενώ στην προτελευταία επίθεση του έμεινε η μπάλα στα χέρια. Ευστόχησε σε μόλις 3/10 σουτ (3/6 τρίποντα), μοίρασε 8 ασίστ για 4 λάθη.

Τζέριαν Γκραντ (7/10): Μία ακόμη θετική εμφάνιση από τον Αμερικανό γκαρντ στην Ευρωλίγκα (και μακριά από το ΟΑΚΑ). Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Κέντρικ Ναν (6/10): Ο Ναν έκανε καλό παιχνίδι τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, όμως, τον… αδικούν συνολικά τα 6 λάθη. Μέχρι ενός σημείου, ο Αμερικανός δικαιολογείται λόγω της πρόσφατης μετακίνησής του από την Αμερική στην Ευρώπη.

Ματίας Λεσόρ (6/10): Μπορεί η στατιστική να τον κατατάσσει ως τον παίκτη με τον υψηλότερο βαθμό ωφελιμότητας (+15), ωστόσο, φέρει μεγάλες ευθύνες για τις εξτρά κατοχές της Εφές (μαζί με τον Μήτογλου). Προσέφερε 13 πόντους στην επίθεση, μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Κώστας Αντετοκούνμπο (4/10): Χρησιμοποιήθηκε στο ίδιο σχήμα με τον Λεσόρ, μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Μάριους Γκριγκόνις (5/10): Μέτρια εμφάνιση και από τον Λιθουανό γκαρντ που θα μπορούσε να είχε καλύτερη απόδοση και στις δύο μεριές του παρκέ.

Ντίνος Μήτογλου (4/10): Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ, την πιο ακατάλληλη στιγμή, πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση από τότε που επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Σημείωσε 9 πόντους (1/6 τρίποντα) με μόλις 4 αμυντικά ριμπάουντ (και 2 λάθη).

Λευτέρης Μαντζούκας (-): Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News