Κακή ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη μισή... Εφές! (vids)

Κακή ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη μισή... Εφές! (vids)

Κατώτερος των προσδοκιών εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR , ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Εφές και έχασε και πάλι στις λεπτομέρειες (71-68). Διαμαρτύρονται για τις τρεις βολές του Λάρκιν οι «πράσινοι».

Με φανερά κενά στην άμυνα ο Παναθηναϊκός και με δαιμονισμένο Λάρκιν από την πλευρά των Τούρκων, η Εφές εξασφάλισε από νωρίς διψήφια διαφορά στο παιχνίδι (14-4). Ο Εργκίν Αταμάν πήρε τάιμ άουτ νωρίς στο παιχνίδι, αλλά οι «πράσινοι» υπέπεσαν στο 4ο λάθος τους σε 3,5 λεπτά αγώνα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Σλούκας «πυροβόλησε» από τη γωνία για τρεις (14-7).

Ο Βιλντόζα με σιγουριά στο χέρι του έριξε την απόσταση σε μονοψήφιο αριθμό, ο Τσαν επανάφερε στο παρκέ τον Λάρκιν που πήρε ανάσες. O σταρ της Εφές κέρδισε τον Σλούκα και έβαλε και το καλάθι (23-11). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο -8 για τον Παναθηναϊκό που έσφιξε στα τελευταία λεπτά την άμυνά του.

Ο Οτούρου έκανε τη ζημιά στις αρχές της β’ περιόδου (25-15). Ο Εργκίν Αταμάν ξέσπασε στον Μήτογλου για την κακή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Λάρκιν συνέχισε απτόητος το έργο του στην επίθεση και έγινε διψήφιος για το 34-21.

Ο Αταμάν επιστράτευσε τον Κάιλ Γκάι. Ο Μήτογλου που δεν έκανε καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, σημείωσε 4 συνεχόμενους πόντους (34-27). Η Εφές πήγε σε άμεση επίθεση 2,9 δευτερολέπτων, ο Ναν «έκλεψε» τη μπάλα και σκόραρε at the buzzer ολοκληρώνοντας υπό τις καλύτερες συνθήκες το ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιλμάζ υπέστη σοβαρό τραυματισμό και δεν θα συνεχίσει στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε υποδειγματικά το β’ ημίχρονο και ισοφάρισε με τον Λεσόρ στους 38 πόντους. Το Τριφύλλι δεν είχε ανάλογη συνέχεια, υπέπεσε σε τρία φτηνά λάθη και οι Τούρκοι πήραν εκ νέου προβάδισμα (44-38).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με ένα 7-0 και τρίποντο του Μήτογλου πέρασε μπροστά στο σκορ (44-45). Ο Σλούκας πέτυχε τρίποντο, διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και δέχτηκε τεχνική ποινή από τον διαιτητή Περούγκα (47-48). Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ με καλάθι από τον Γκριγκόνις (50-52).

Το 14ο λάθος του Παναθηναϊκού προήλθε από τον Μπαλτσερόφσκι και ο Ντάουμ ισοφάρισε στους 52. Ο Γκραντ την κατάλληλη στιγμή εκτέλεσε από τα 6,75 με ένα σουτ που θύμισε… Βελιγράδι (52-55). Από ασίστ του Σλούκα ο Πολωνός σέντερ πέτυχε έμμεσο τρίποντο (54-58). Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0 και τρίποντο του Λάρκιν πέρασαν ξανά μπροστά.

Ο Λεσόρ ανάμεσα σε δύο αντιπάλους κατάφερε να βρει το καλάθι (59-62). Ο Τόμπσον στη λήξη του χρόνου μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή, ο Ναν υπέπεσε σε βήματα (έκτο προσωπικό λάθος). Ο Τζόουνς ανέτρεψε εκ νέου τα δεδομένα στην αναμέτρηση με την αδυναμία του Τριφυλλιού στο ριμπάουντ να είναι φανερή.

Ο Τζέριαν Γκραντ «μίλησε» και πάλι για το 63-65 από τα 6,75 από την 7η ασίστ του Σλούκα. Ο Κέντρικ Ναν έβαλε μεγάλο σουτ σχεδόν δύο λεπτά πριν τη λήξη! (65-68). Ο Σλούκας αστόχησε και η Εφές βρήκε ευκαιρία για το προσπέρασμα με τρεις ελεύθερες βολές στον Λάρκιναπό τον Γκραντ (70-68). Ο Σλούκας έμεινε με τη μπάλα στα χέρια, ο Παναθηναϊκός στην άλλη πλευρά δεν πήρε το ριμπάουντ. Ο Μήτογλου αστόχησε για το 71-71 στη λήξη του χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 37-31, 50-52, 71-68

Η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Γκάι, Μπαλτσέροφσκι, Σλούκας, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Μαντζούκας

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News