Χρονιά - μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό, αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό! (vid)
Το μυθικό ΣΕΡΙ των 27 χρόνων με τουλάχιστον έναν τίτλο «ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ»! Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός σε ένα dejavu… από πέρσι έστησε πάρτι από το τρίποντο και πήρε τελικά την πρόκριση (81-65) στον τελικό του Final 8.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν με τρίποντα από Λι και Παπανικολάου (3-3). Ο Γουίλιαμς έδωσε το προβάδισμα στο Τριφύλλι με μακρινό σουτ (5-6). Από διπλή επιπόλαια ενέργεια ο Καλαϊτζάκης έδωσε μια κατοχή και τρεις ελεύθερες βολές στον Κάνααν (8-6), όμως, ο Γουίλιαμς βρήκε νέα απάντηση (8-8). Από ωραία πάσα στο τρανζίσιον από τον Μπέικον ο Λι έφθασε ως το καλάθι (8-10).
Ο Μπέικον «κέρδισε» το 2ο φάουλ του Παπανικολάου και έβαλε τους πράσινους πάλι μπροστά στο σκορ (10-12). Ο Γουόλτερς αλλοίωσε σουτ του Κάνααν και στη συνέχεια σκόραρε άλλους δύο πόντους (10-14), ο Βεζένκοφ με ένα δικό του 8-0 έκανε το 18-14. Από εξαιρετική ασίστ του Λι «μείωσε» ο Πονίτκα (18-16). Ο Παπαγιάννης σκόραρε από τα 6,75 για το -1 (20-19), αλλά στην επόμενη φάση δεν κατάφερε να παίξει άμυνα στον Φαλ.
Στις αρχές του β’ δεκαλέπτου ο Πονίτκα αστόχησε μόνος του κάτω από το καλάθι. Ο Λι με τρίποντο έφερε το ντέρμπι στην ισορροπία των 22 πόντων. Ο Μπολομπόι «νίκησε» τον Παπαγιάννη, ο Ράντονιτς διαμαρτυρήθηκε για βήματα και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Από απίθανη συνεργασία Λι-Παπαγιάννη ο «πύργος» του Τριφυλλιού βρήκε καλάθι, ενώ δεν καταλογίστηκε και φάουλ στη φάση.
Έσπασε τους αστραγάλους του αντιπάλου του ο Μπέικον και ευστόχησε σε τρίποντο για το 29-33, ο Μπολομπόι πήρε ριμπάουντ από τον Παπαγιάννη και ο Σλούκας μείωσε εκ νέου στον πόντο (32-33). Ο Μποχωρίδης αστόχησε, ο Λαρεντζάκης δεν λάθεψε μπροστά στον Έλληνα γκαρντ των «πρασίνων» (35-33). Ο Παναθηναϊκός έκανε καλό φινάλε με σερί 7-0 και ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +5 (35-40).
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ο Παπανικολάου μπήκε με τρίποντο στο παρκέ (38-40). Το Τριφύλλι έμεινε άποντο για τρία λεπτά, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ και ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ (41-40). Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το σερί τους στο 17-0 με 5/5 τρίποντα (52-40) ξυπνώντας μνήμες από το περσινό Κύπελλο. Ο Κάνααν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και το Τριφύλλι βρήκε τον πρώτο του πόντο με τον Πονίτκα.
Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του στο -15, ο Αγραβάνης αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές (58-43). Στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ψαλιδίσει από νωρίς τη διαφορά στο σκορ και έφθασε μέχρι το -11 και ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι ο… Μπέικον, ο οποίος βρέθηκε εκτός κλίματος ντέρμπι. Το παιχνίδι στα Αοράκια έληξε 81-65.
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 64-50, 81-65
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Θα προλάβει ο Παναθηναϊκός την 4η θέση; Η απάντηση του υπερυπολογιστή
- Παναθηναϊκός: Τίτλοι τέλους για Ντραγκόφσκι!
- Παναθηναϊκός: «Τρελό» σενάριο για Τζόουνς-Γκαρσία
- Παναθηναϊκός: Οι «χρυσές» απολαβές στον Αντίνο κάνουν τη διαφορά
- Κατσαρός: «Για τέτοιες μεταγραφές κινείται ο Παναθηναϊκός» - Ατάκες για Τεττέη (vid)