Μαντζούκας: Χρειάζεται κι αυτά για να λάμψει

Παναθηναϊκός: Να βάλει στο μενού και την άμυνα...

Ο Λευτέρης Μαντζούκας ζει σε επίπεδο παραγωγής από το τρίποντο. Έχει αξιόλογο καρπό μα για να πάρεις σοβαρά λεπτά στον Παναθηναϊκό χρειάζονται κι άλλα πράγματα.

Θα χρειαστεί να δουλέψει για να αποκτήσει αξιόλογο post παιχνίδι δεδομένου του ότι το ύψος του τον βοηθά να πάει πιο βαθιά στο ζωγραφιστό. Πρέπει να βάλει κιλά και να δει περισσότερο την τεχνική του με μπάλα στα χέρια αλλά και χωρίς.

Ακόμα τον χαρακτηρίζεις αδύναμο σε face up καταστάσεις. Ο μηχανισμός εκτέλεσης του από κοντινή απόσταση είναι ανεπαρκής ενώ ο ίδιος δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να βάζει με συνέπεια μπάλα στο παρκέ.

Θα έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί σαν Pick & Roll ψηλός παίζοντας με τον Νέιτ Ουόλτερς που επιδιώκει τις συνεργασίες και του αρέσει να παράγει φάσεις για τους γύρω του.

Επίσης αυτό το οποίο πρέπει να βελτιώσει άμεσα για να φανεί χρήσιμος (σε μια ομάδα η οποία δε θα του ζητήσει να πάρει πολλές μπάλες ή να παίξει προσωπική φάση αλλά απλά να τελειώσει καταστάσεις και να λειτουργήσει υποστηρικτικά) είναι τα σκριν του, κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με την προσθήκη όγκου που πρέπει να βάλει στο σώμα του.

Δημήτρης Στρατής

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Πατρών Carna με 96-65 σε αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League. Πρώτος σκόρερ για τους πράσινους αναδείχθηκε ο Ματέους Πονίτκα με 15 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 3′ βρέθηκε να προηγείται με 10-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 10-7 στο επόμενο λεπτό αλλά οι πράσινοι κατάφεραν να ξεφύγουν γειά με 18-7 στο 6′. Στο 7′ έγινε το 24-7 υπέρ του Παναθηναϊκού πριν το φινάλε του δεκαλέπτου με 26-12.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 28-19 στο 13′ αλλά στο 17′ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 15 πόντων (21-36), πριν το φινάλε του ημιχρόνου με 45-26. Στο 25′ οι πράσινοι ξέφυγαν με 65-37 και στο 28′ ο Απόλλωνας μείωσε σε 68-48.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 71-50 και στο 33′ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 72-58. Στο 38′ ο Παναθηναϊκός έκανε το 87-65 και τελικά έφτασε στη νίκη με 96-65.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96

Απόλλων Πατρών Carna (Βετούλας): Γκρίφιν 11 (3), Ντέιβις 5, Μπόγρης 4, Βισσαρίου, Σιλά 13, Χέινς Τζόουνς, Καράμπελας 10 (2), Κογιώνης, Καλχουν 19 (5), Μαστρογιαννόπουλος 3.
Παναθηναϊκός (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 10 (1), Λι 12 (2), Γουόλτερς 4, Παπαγιάννης 13 (1), Γουίλιαμς 14 (3), Γ. Καλαϊτζάκης 7, Μπέικον 6, Πονίτκα 15 (3), Χουγκάζ 1, Μαντζούκας 2, Γκουντάιτις 12.

Ράντονιτς: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον Απόλλων Πατρών Carna:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι. Σχετικά με τον αγώνα μπήκαμε με σωστή προσέγγιση, ξεκινήσαμε καλά από την αρχή και φτάσαμε στη νίκη».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News