Παπαπέτρου: «Ελπίζω να μην με παρασύρει το συναίσθημα» - Τι είπε για το ενδεχόμενο επιστροφής
Για την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, αλλά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου!
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:
-Βρίσκεσαι εδώ και δύο μήνες περίπου στο Βελιγράδι… Πώς είναι η ζωή εκεί; Εχεις προσαρμοστεί;
«Ναι, Δόξα τω Θεώ όλα είναι μια χαρά. Έχω προσαρμοστεί, καθημερινά προσπαθώ να νιώσω πιο άνετα, τόσο σε μια ξένη χώρα, όσο και μπασκετικά. Νομίζω ότι όλα πηγαίνουν καλά…»
-Ερχόμενος στο ΟΑΚΑ μήπως μπέρδεψες τα αποδυτήρια;
«Όχι, όχι. Μπήκα από άλλη είσοδο οπότε μια μια χαρά! (Γέλια)»
-Βέβαια και πιο παλιά είχες έρθει ως φιλοξενούμενος αλλά τώρα είναι τελείως διαφορετική κατάσταση…
«Πάνε πολλά χρόνια από τότε. Οπότε είναι πολύ διαφορετικά τα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο ΟΑΚΑ. Είναι ένα γήπεδο, το οποίο το αγαπάω. Και πραγματικά είναι πολύ όμορφο που επιστρέφω. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις και τα συναισθήματά μου είναι υπέροχα.»
-Πριν πας στον Παναθηναϊκό άκουγες γιούχα ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Τώρα; Τι περιμένεις από τους φίλους της πρώην ομάδας σου;
«Ελπίζω ο κόσμος να με υποδεχθεί εγκάρδια. Ο κόσμος μου εδειξε την αγάπη του όλα τα χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό και πραγματικά τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Το κρατάω για πάντα μέσα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου. Έχω πολύ ωραία συναισθήματα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μόνο αγάπη όλα αυτα τα χρόνια για τον σύλλογο και για όλους όσους βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Οπότε ευελπιστώ ότι το ίδιο ισχύει και από την δική τους πλευρά. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό συναίσθημα. Πολύ ιδιαίτερο. Από τη πλευρά μου θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος στο μπασκετικό κομμάτι.»
-Θα μπορέσεις ή μπορεί να σε συνεπάρει το συναίσθημα;
«Εννοείται. Αυτή είναι η δουλειά μου. Ελπίζω να μην με παρασύρει το συναίσθημα. Όπως σου είπα αυτή είναι η δουλειά μας. Βρισκόμαστε σε μια καλή πορεία με την ομάδα. Προερχόμαστε από δύο καλές νίκες και θέλουμε να χτίσουμε σε αυτό. Οπότε είναι και το μοναδικό σημείο που θέλω να επικεντρωθώ.»
-Στην Παρτίζαν έχει την ευκαιρία να παίζεις μπροστά σε τουλάχιστον 11.500 φίλους της ομάδας που έχουν πάρει διαρκείας. Στον Παναθηναϊκό τα δύο τελευταία χρόνια και λόγω της πανδημίας δεν σου δόθηκε αυτή η δυνατότητα…
«Ακριβώς έτσι είναι. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να παίζεις σε τόσο κόσμο. Σου δίνει μια τεράστια δυναμική. Η έδρα είναι πραγματικά φοβερή. Και οι Σέρβοι έχουν πολλά κοιναλ σημεία με τους Έλληνες στον τρόπο συμπεριφοράς και στον τρόπο με τον οποίο παθιάζονται για την ομάδα τους. Οπότε είναι πράγματα τα οποία τα έχω ξαναδεί, αλλά εκεί είναι σ’ έναν υπέρτατο βαθμό».
-Βρίσκεις ομοιότητες μεταξύ του Παναθηναϊκού που προσπαθήσατε και με τη δική του συνεισφορά να οικοδομήσετε κάτι τα τελευταία χρόνια όταν έγινε το restart με την Παρτίζαν όπου κάνετε και εκεί μια νέα αρχή;
«Σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες. Καταρχάς είμαστε η πιο νέα σε ηλικία ομάδα της Euroleague. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Έχουμε πάρα πολλά νέα παιδιά. Παίκτες οι οποίοι παίζουν για πρώτη φορά στην Euroleague. Ιδίως οι νέοι οι οποίοι έχουν και σημαντικό ρόλο μέσα στην ομάδα. Είναι μια καινούργια ομάδα, αλλά έχουμε αρχές και βάσεις. Έχουμε πράγματα τα οποία βελτιώνουμε και θέλουμε συνεχώς να βελτιώνουμε. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να παίζουμε καλύτερα και αυτός είναι και ο σκοπός μας.»
-Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Φαντάζομαι πριν πας στην Παρτίζαν θα είχες ακούσει ιστορίες για εκείνον. Ερχόμενος στην ομάδα και ύστερα από την καθημερινή σας επαφή, τι έχεις να πεις για εκείνον; Τι είναι αυτό που τον κάνει και ξεχωρίζει;
«Είναι ξεχωριστός! Η αγάπη και το πάθος του για το μπάσκετ είναι μοναδικά! Ο τρόπος που προσεγγίζει το άθλημα, οι ώρες που αφιερώνει στο μπάσκετ είναι κάτι το απίστευτο. Δεν είναι τυχαία ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Ο καλύτερος που έχει κοουτσάρει ποτέ. Και αυτό το λέω βάσει των όσων έχει καταφέρει και έχει κερδίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στο μπάσκετ. Είναι πολύ ενεργός, βοηθάει και εξηγεί τα πάντα. Κάθε μέρα είναι ένα μάθημα μαζί του και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε. Και ξέρεις, όχι όλοι οι προπονητές και όχι όλοι οι άνθρωποι αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο.»
-Εσύ; Έχεις βρει τον ρόλο σου στην ομάδα ή θες ακόμα χρόνο για να βρεις τα πατήματά σου;
«Είναι μια νέα αρχή. Σίγουρα δεν έχω την ίδια άνεση και την ίδια οικειότητα που θα ένιωθα εάν βρισκόμουν στον ίδιο σύλλογο που βρισκόμουν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει στην καριέρα μου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια νέα πρόκληση, μια νέα κατάσταση, οπότε κάθε αρχή είναι δύσκολη και διαφορετική. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω και πιο άνετα. Νιώθω καλά, προπονούμαι καλά, αλλά από εκεί και πέρα είναι πράγματα που θέλουν χρόνο και προσαρμογή. Η ομάδα με έχει αγκαλιάσει, ο κόουτς είναι εξαιρετικός οπότε και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά.»
-Φαντάζομαι θα παρακολουθείς από απόσταση πλέον και τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά στην Euroleague θα παίξει ρόλο στη συνέχεια;
«Ναι παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό. Εννοείται. Ομως θεωρώ ότι ακόμα είναι η αρχή. Και για εμάς και για τον Παναθηναϊκό και για όλους. Ειδικά για ομάδες που είναι νέες με πολλούς παίκτες και καινούργιο προπονητή. Σίγουρα θέλεις να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γιατί πλέον μετράνε όλες οι νίκες και δεν έχει καμία σχέση με το παλιό σύστημα διεξαγωγής. Εννοείται ότι δεν είναι τώρα και η καλύτερη κατάσταση, αλλά μην γελιόμαστε κιόλας. Ο τελευταίος με τον 8ο έχουν μία ή δύο νίκες διαφορά. Ούτε έχει χαθεί κάποιο τρένο για κανέναν ούτε είναι η στιγμή να βγουν συμπεράσματα. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για καμία ομάδα. Οπότε θεωρώ ότι με σωστή δουλειά και υπομονη, κάθε ομάδα θα δείξει αυτό που μπορεί μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει και ο κόσμος. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα ίσως να μην φέρνει αμέσως αποτέλεσμα. Τώρα που έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ θα έχει την ευκαιρία να δείξει στο 100% τις δυνατότητές του. Τα αποτελέσματα και η κατάταξη τον αδικούν. Πρόκειται για μια ταλαντούχα και πολύ καλή ομάδα και θεωρώ ότι θα πάει πάρα πολύ καλά».
-Κλείνοντας όπως είπες και προηγουμένως, ο κόσμος του Παναθηναϊκού σου έχει δείξει την αγάπη του. Θα σε δει ξανά από τη πλευρά των γηπεδούχων στο ΟΑΚΑ;
«(Γέλια). Αυτό είναι κάτι πολύ υποθετικό. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι έτσι. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στο τώρα. Όμως ξαναλέω ότι θα είμαι ευγνώμων για μια ζωή για την αγάπη που έχω δεχθεί από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ελπίζω να έχουμε υγεία, να πάμε καλά τα πράγματα φέτος και ό,τι θα γίνει θα το δούμε στο μέλλον».
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Ζαν Λέμες: «Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την πρόταση της Γκρέμιο - Ανακοινώνεται ο Τετέ»
- Παναθηναϊκός: Τα ακριβά εγχώρια deals - Το χρυσό ποσό σε 5 χρόνια
- Πρόταση στον Παναθηναϊκό για Σφιντέρσκι - Το ποσό και η απάντηση
- Παναθηναϊκός: Υπογράφει πολυετές συμβόλαιο ο Κοντούρης - Η διάρκεια
- Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το deal για τον Κοντούρη