Λάνγκφορντ: «Δεν ήμουν ο εαυτός μου στον Παναθηναϊκό»

Λάνγκφορντ: «Δεν ήμουν ο εαυτός μου στον Παναθηναϊκό»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ σχολίασε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαχείριση του ιδίου την περίοδο του Τσάβι Πασκουάλ στον πράσινο πάγκο.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «basketnews.com»:

Έχεις σκεφτεί που θα παίζεις την επόμενη σεζόν; Σε έχει προσεγγίσει κανείς, από την ΑΕΚ ή από άλλη ομάδα;

«Κανένας από την ΑΕΚ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Λέω στον ατζέντη μου να μου φέρει τις τρεις καλύτερες προτάσεις που έχει και τότε θα αποφασίσω. Αυτή την στιγμή, έχω τις δύο και περιμένω να έρθει η τρίτη. Δεν είναι η συνηθισμένη διαδικασία, αλλά αμέσως πριν έρθω στον Παναθηναϊκό αυτός ήταν ο τρόπος που έκανα τα πράγματα. Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, ήξερα ότι ήθελα να μείνω στην Αθήνα. Ήξερα ότι τα πράγματα προχωράνε με την ΑΕΚ και μετά, αφού ο κορονοϊός επηρέασε την χρονιά και μείωσε την διάρκειά της, νόμιζα ότι ήταν εύκολο να έρθω πίσω στην ΑΕΚ. Το σταμάτησα για μερικά χρόνια, αλλά μέχρι και τον Παναθηναϊκό, αυτός ήταν ο τυπικός τρόπος που έκανα τα πράγματα».

Έχεις πει επανειλημμένως ότι η ΑΕΚ σου έδωσε την ευκαιρία να είσαι ο εαυτός σου και να παίξεις με τον τρόπο που συνήθιζες. τελικά όλα καταλήγουν εκεί; Ένιωσες ποτέ την ανάγκη -σε κάποια από τις ομάδες του- να κάνεις λίγο πίσω, να βγεις από τον «ζώνη άνεσής» που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου και να γίνεις απλά ένα «κομμάτι» του παζλ, αντί για τον ηγέτη;

«Πήγα στον Παναθηναϊκό προς τα τελειώματα της καριέρας μου για να είμαι ένα μεγάλο “κομμάτι” του παζλ. Η εμπειρία που είχα ήταν πολύ ασταθής, γιατί ένιωσα ότι ήμουν καλύτερος από τον τρόπο που με χρησιμοποιούσαν. Κατάλαβα ότι στα καλά μου χρόνια -στα 27, 28- δεν θα ήμουν χαρούμενος παίζοντας με αυτό τον τρόπο.

Ξέρω ότι το να κερδίζεις είναι σημαντικό και όλοι θέλουν να κερδίζουν, αλλά δεν ερχόμουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού από χρονιά σε χρονιά απλά για να κάθομαι εδώ και να παίζω 10 λεπτά ή να σκοράρω 6 και 8 πόντους. Για μένα, αυτό δεν είναι το είδος της δουλειάς που ήθελα να κάνω και ο τρόπος για να ξοδεύω χρόνο μακριά από την οικογένειά μου. ‘Αξιζε περισσότερο από λίγα λεπτά και χαμηλά στατιστικά. Για μένα, το να κερδίζεις ή να χάνεις είναι προφανώς σημαντικό, αλλά ήθελα να είμαι ο καλύτερος παίκτης μπορούσα και το πράγμα που κάνω καλά είναι να επιτίθεμαι, να σκοράρω και να δημιουργώ. Όταν αυτό κατέλαβε μικρότερο ρόλο, ήταν δύσκολο για μένα να το διαχειριστώ.

Οπότε το προσπάθησα και μετά, όταν γύρισα στην ΑΕΚ, ήταν σαν να… αναπνέω φρέσκο αέρα, γιατί πριν τον Παναθηναϊκό είχα τραυματιστεί στην Κίνα. Έτσι, τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι να πάω στην ΑΕΚ, με έκαναν να θέλω να παίξω και να γίνω ξανά ο εαυτός μου. Για αυτό εκτιμώ πολύ την ΑΕΚ και τον Παπαθεοδώρου για την ευκαιρία που μου έδωσαν».

Σκεπτόμενος την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν έρθει καλύτερα για σένα αν είχες μιλήσει απευθείας με τον Τσάβι Πασκουάλ; Τον Οκτώβριο του 2018 είχαμε μια συζήτηση και μου είπες ότι είχες μιλήσει σε έναν βοηθό του και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά ποτέ στον ίδιο τον Πασκουάλ στο τηλέφωνο, παρ’ ότι «υπήρχαν μηνύματα από τον έναν στον άλλον».

«Όχι, επειδή στην Ευρώπη είναι πρώτα η ομάδα, μετά ο προπονητής και στο τέλος ο παίκτης. Δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι προπονητές καλούν συχνά τους παίκτες για να τους πουν τι κάνουν ή τι θα προσπαθήσουν να κάνουν. Μπορεί να ήμουν πολύ πιο πρόθυμος “στρατιώτης”, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα να μην ξέρω αν θα έπαιζα 10 ή 30 λεπτά ή καθόλου. Οπότε, θα μπορούσα να έδειχνα μεγαλύτερη κατανόηση. Αλλά όσον αφορά τον Πασκουάλ, δεν έχω παράπονα γιατί μετά συναντηθήκαμε και μου είπε ότι θα έπρεπε να κάνει διαφορετικά τα πράγματα. Για μένα αυτό σήμαινε πολλά και τον σέβομαι πολύ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News