2017-18 vs 2018-19: Τι κερδίζει και τι χάνει ο Παναθηναϊκός με τις νέες μεταγραφές

«Είναι ώρα να κοιτάξουμε πώς θα βελτιωθούμε κι όχι αντίπαλο για τα πλέι οφ»

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει το ρόστερ του, αφού μένουν τα τυπικά για την απόκτηση των Βαγγέλη Σακελλαρίου και Ντεσόν Τόμας. Παράλληλα έχουν ήδη αποκτηθεί οι Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Λάσμε.

Γκαρντς:

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τους Καλάθη, Καλαϊτζάκη, Παππά και Λεκαβίτσους. Παράλληλα προσέφερε τον Λάνγκφορντ αντί του Τζέιμς και τον Σακελλαρίου αντί του Ντένμον. Όλο το “ψωμί’ είναι στον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο υγιής Λάνγκφορντ μπορεί να δώσει υπερπολύτιμα στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού (είναι και πιο ομαδικός από τον Τζέιμς) και εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, τότε η απουσία του Μάικ Τζέιμς μάλλον θα ξεχαστεί.

Φόργουορντς:

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Κρις Σίνγκλετον, τον Κένι Γκάμπριελ και τον Κέι Σι Ρίβερς. Αντί αυτών ήρθαν οι Ντεσόν Τόμας και Παπαπέτρου, ενώ παράμειναν οι Αντετοκούνμπο, Λοτζέσκι και Μήτογλου. Ο Ντεσόν Τόμας έχει καλό σουτ. Ο Ιώαννης Παπαπέτρου είναι πολύ καλός αμυντικός, ενώ κατ’ανάγκη μπορεί να παίξει και στο “4”. Τέλος, ο Ματ Λοτζέσκι όσο παραμείνει υγιής θα βοηθήσει (όπως π.χ. στους τελικούς). Τέλος, είναι αρκετά πιθανό να δούμε τον Γκιστ να ανεβαίνει στο 4, τον Λοτζέσκι να ανεβαίνει στο 2 και τον Τόμας στο 3, ανάλογα με το πως πάει το παιχνίδι.

Σέντερς:

Αρκετά πιο δυνατός σε σχέση με πέρσι είναι ο Παναθηναϊκός στη θέση των σέντερς. Οι Λάσμε και Παπαγιάννης θα βοηθήσουν ανασταλτικά και θα περιορίσουν το (χοντρό) θέμα που υπήρχε πέρσι με τα ριμπάουντς. Παράλληλα, η ομάδα αποκτάει όγκο. Ο Γκιστ ενδέχεται να ανεβαίνει στο “4”, ενώ ο Βουγιούκας θα λογίζεται ως συμπληρωματική λύση.

Λοιπά στοιχεία:

Ο Παναθηναϊκός δυναμώνει στα ριμπάουντ και τη δημιουργία. Ως κλασικοί σουτέρ λογίζονται μόνο οι Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι, ενώ καλό σουτ έχουν και οι Τόμας, Λεκαβίτσιους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News