Τελευταίος που φταίει ο Πασκουάλ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: 73-69 (HIGHLIGHTS - VIDEO)

To newspao.gr αναλύει τους πραγματικούς λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν πείθει και εξηγεί γιατί ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο…τελευταίος που φταίει!

Χημεία:

Θα ήταν αδύνατο ο Παναθηναϊκός να έχει καλή χημεία πριν από τον Δεκέμβρη και αυτό ήταν κάτι που είχαμε γράψει από το καλοκαίρι. Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους Μάικ Τζέιμς και Γιάννη Μπουρούση, στους οποίους υπολόγιζε πολλά, να αποχωρούν. Το Ευρωμπάσκετ, σε συνδυασμό με τους καλοκαιρινούς τραυματισμούς (Λεκαβίτσιους, Γκιστ), αλλά και οι έξι μεταγραφές θα έκαναν δύσκολο το να βρει αμέσως χημεία η ομάδα. Αν υπολογίσουμε και το βαρύ πρόγραμμα που μας “φόρτωσε” η Ευρωλίγκα, μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί.

Μπάτζετ:

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το μπάτζετ του κατά ένα εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρσι. Σίγουρα η διαφορά δεν είναι μεγάλη, ενώ ασφαλώς είναι αδύνατο να συγκριθεί με τους τεράστιους προϋπολογισμούς των Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, Κίμκι και Φενέρ. Η αποχώρηση δύο βαριών συμβολαίων αξίας 2.500.000 ευρώ (Τζέιμς και Μπουρούσης), δεν αναπληρώθηκαν από αντίστοιχα συμβόλαια, αλλά ούτε και από παίκτες αντίστοιχης αγωνιστικής αξίας.

Ρόστερ:

Αυτά που δείχνουν να εξελίσσονται σε λάθη -σε πρώτη φάση- και είναι ευθύνη του Τσάβι Πασκουάλ είναι τα εξής δύο πράγματα. Πρώτον, η επιλογή του Ντένμον ο οποίος δεν έχει βοηθήσει και δεύτερον η παραμονή του Γκάμπριελ, αντί να έρθει κάποιος άλλος ψηλός στο “5”. Οι Βουγιούκας, Θ. Αντετοκούνμπο, Όγκαστ και Μήτογλου ήταν μονόδρομος ως επιλογές της ομάδας, αφού δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις για ξένους. Για αυτό το λόγο και ο Παναθηναϊκός επέμεινε στους Σλούκα, Μάντζαρη, προκειμένου να έρθει κάποιος Έλληνας, αντί του Λεκαβίτσιους, και να υπάρξει άλλη μία διαθέσιμη επιλογή ξένου για κάποια άλλη θέση. Το πως, βέβαια, πήγαμε από τον Λάνγκφορντ των σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ στον Ντένμον των 500.000 ευρώ είναι ένα άλλο θέμα. Ο Τσάβι Πασκουάλ δείχνει να μην εμπιστεύεται τον Μήτογλου και τον Μποχωρίδη, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο παίζει κυρίως σε ματς πρωταθλήματος. Αρκετό χρόνο, ενώ υπολογίζονται ως εναλλακτικές, παίρνουν οι Όγκαστ και Βουγιούκας.

Τι “πρέπει” να γίνει:

Προφανώς μονόδρομος, όσο είναι νωρίς και όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα, είναι ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει δύο παίκτες από το πάνω ράφι για τις θέσεις “2” και “5”. Λογική κίνηση θα είναι οι αποχωρήσεις των Ντένμον και Γκάμπριελ. Ωστόσο, επειδή οι επιλογές από το πάνω ράφι είναι λίγες, αυτό σημαίνει αυτόματα και ακριβά συμβόλαια (π.χ. Σπλίτερ). Αν είναι να έρθουν παίκτες αμφιβόλου αξίας, τότε καλύτερα να μην έρθουν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News