ΒΟΜΒΑ για Χαρδαλιά! Πέρασαν χωρίς έλεγχο 4 μέλη της Φενέρ - Πέντε μέρες μετά κρούσμα στον Παναθηναϊκό

ΒΟΜΒΑ για Χαρδαλιά! Πέρασαν χωρίς έλεγχο 4 μέλη της Φενέρ - Πέντε μέρες μετά κρούσμα στον Παναθηναϊκό

Τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βάζει στο στόχαστρο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Άντα Ψάρρα, στις 22 Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, τέσσερα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε (η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague) με πυρετό, πέρασαν από τον έλεγχο στο αεροδρομίου «με εντολή Χαρδαλιά».

Η εφημερίδα δημοσιεύει σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, τα οποία φέρεται να αντάλλαξαν ο αρμόδιος αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα δημοσιεύει τον εξής διάλογο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Είναι ξεκάθαρο από τη συνομιλία ότι ο επικεφαλής επικαλείται τον πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φαίνεται ότι δε νοιάζεται για τα τέσσερα άρρωστα άτομα και επιτρέπει κανονικά την είσοδο της ομάδας στην Ελλάδα.

Ωστόσο υπάρχει και συνέχεια η οποία είναι σίγουρα χειρότερη. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή παρά τις προσπάθειες που κάνει άντρας της πυροσβεστικής όπως μπορείτε να δείτε στη δεύτερη συνομιλία.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις!

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ!

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό!

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε…

Μάλιστα υπάρχει και ακόμα ένα μήνυμα, στο οποίο ο αξιωματικός τονίζει ότι η αποστολή μπορεί να περάσει, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που υπάρχει.

Αξιωματικός: «Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουν».

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2020 όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68.

Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ.

Πηγές: newpost.gr, dikaiologitika.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News