ΚΟΥΠΑ και... ΕΚΔΙΚΗΣΗ για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός! (vids)

ΚΟΥΠΑ και... ΕΚΔΙΚΗΣΗ για την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός! (vids)

Μετά το φιάσκο της Ευρώπης με το άδειο γήπεδο σε ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ, ντούμπλαρε τις νίκες του και κατέκτησε και φέτος το League Cup Ελλάδος.

Με αβαντάζ τη νίκη «2-3» στην έδρα του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του στο πρώτο σετ στο ΟΑΚΑ που έγινε… έδρα με την ηχηρή παρουσία των φιλάθλων του.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη διαφορά στο πρώτο σετ με τους τρεις άσους του Ιντάλγκο και άνοιξαν το σκορ με 22-25.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είδε στη συνέχεια να δουλεύει υποδειγματικά το μπλοκ της ομάδας , το Τριφύλλι έφθασε σε μια ευνοϊκή συνθήκη και «πάτησε» τον Ολυμπιακό για το 1-1 στον τελικό των αιωνίων (25-17).

Ακολούθησε καθίζηση στο κρίσιμο 3ο σετ, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ακριβώς ίδιο σκορ (17-25) για το 1-2, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να χρειαστεί να ανέβει βουνό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Από το 2-6 ο Παναθηναϊκός με σερί 6-0 παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου (8-6). Από το 14-12 ο Ολυμπιακός πήγε στο 14-15 στο 4ο σετ. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 22-20 για το τάιμ άουτ από τον ερυθρόλευκο πάγκο. Με αστοχία του Τράβιτσα στο σερβίς ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε εκ νέου στο 2-2 με τις δυο ομάδες να οδηγούνται ακόμη μια φορά στο tie break.

Σε σχέση με τα προηγούμενα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός μπήκε με σοβαρότητα και απόλυτη συγκέντρωση στο tie-break με τον κόσμο της ομάδας να δίνει εξτρά ώθηση. Σε ένα κρίσιμο σημείο ο Παναθηναϊκός πήρε πόντο μετά από εξέταση στο βίντεο (14-11), προκλήθηκε και αναστάτωση μπροστά από την γραμματεία για την καθυστέρηση.

Τελικά το Τριφύλλι κέρδισε ξανά τους ερυθρόλευκους με 3-2, έκανε το 2/2 και κατέκτησε για 2η συνεχόμενη φορά το League Cup!

Τα σετ: 22-25, 25-17, 17-25, 25-23, 15-12

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News