Βέργης: «Έλεος και ήμαρτον για τη μεταγραφή του Παναθηναϊκού»

Βέργης: «Έλεος και ήμαρτον για τη μεταγραφή του Παναθηναϊκού»

Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Βέργης μίλησε για την εικόνα του Παναθηναϊκού, τον ΠΑΟΚ ενώ έκανε ειδική αναφορά στη νέα μεταγραφή του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο sdna:

«Το έχουμε ξαναπεί: το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική. Τι είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα; Μια ομάδα να πατάει σαφώς καλύτερα από τη γηπεδούχο αλλά να μη σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Και… τούμπα όλα στο δεύτερο.

Η φιλοξενούμενη με την έξοδο των Κουρμπέλη, Μπερνάρ «αποχαιρέτησε». Η γηπεδούχος με το πάθος και κυρίως τις ποιοτικές ενέσεις από τον πάγκο (Τάισον, Ολιβέιρα) έφτιαξε τη ζωή της (2-0) και δικαίως έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον ημιτελικό, δηλαδή ουσιαστικά στον… τελικό του κυπέλλου (Συγνώμη από τα παιδιά της Λαμίας, αλλά αυτό βλέπω, αυτό γράφω).

Την Κυριακή είναι σαφώς ένα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ παιχνίδι. Γίνεται στην έδρα του Παναθηναϊκού, οπότε εκείνος θα έχει την αύρα της εξέδρας του, είναι για το πρωτάθλημα, δηλαδή δεν περιμένεις ρεβάνς, «καίει» τον Παναθηναϊκό για να διατηρήσει τη διαφορά του στην κορυφή και τον ΠΑΟΚ για να μείνει ζωντανός στην κούρσα.

Σε αυτό το παιχνίδι το τριφύλλι θα έχει τον πρώτο λόγο, όπως ο ΠΑΟΚ στο ματς κυπέλλου της Λεωφόρου την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τότε όμως, ας επισημανθούν τα αυτονόητα:

–  Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατική σεζόν. Άποψή μου ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα καθώς υπάρχουν ομάδες πιο έτοιμες από αυτόν να το πετύχουν. Αν πάλι μπορέσει να το πάρει πρώτος θα τον χειροκροτήσω καθώς θα πρόκειται για τεράστιο επίτευγμα με τα σημερινά δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ όμως είναι μια ομάδα που ΧΤΙΖΕΙ γερές βάσεις ώστε να μπορεί του χρόνου να μπει από την αρχή γερά, στα ίσα για τη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει εξαιρετική δουλειά, δίχως τούτη τη φορά να διαχειρίζεται ρόστερ εκατομμυρίων.

Όμως όχι μόνο φτιάχνει μια ομάδα με χαρακτήρα, αλλά προσφέρει στον ΠΑΟΚ τους νέους θησαυρούς του. Με πρώτους (και όχι μόνους) τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη. Αν μαζί με αυτή τη δουλειά, πάει στον τελικό του κυπέλλου (όπου διαθέτει την τεχνογνωσία) και το κατακτήσει, θα είναι σαφώς μια καλή χρονιά για τον Δικέφαλο.

Κατά τη γνώμη μου ΗΔΗ είναι σεζόν κέρδους, καθώς ο Ρουμάνος χτίζει καθημερινά και ετοιμάζει τον ΠΑΟΚ του άμεσου μέλλοντος παλεύοντας στο παρόν.

–  Από την άλλη πλευρά, καλωσορίζω στην «παρέα του αυτονόητου» όσους… ανακάλυψαν το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν καθυστερήσει να κάνουν μεταγραφές, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να φέρνει από τον πάγκο Σβαμπ, Τάισον, Ολιβέιρα και ο Παναθηναϊκός τον Αργύρη Καμπετσή που στο πρωτάθλημα δεν παίζει ούτε με αίτηση!

Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα, έγραφα ότι ο Παναθηναϊκός δημιούργησε στον εαυτό του μια τεράστια ευκαιρία με την πρωτιά και το «12 στα 13».

Είχε μπροστά του ενάμιση μήνα για να αποκτήσει τους παίκτες που ΕΠΡΕΠΕ, να κάνει τις ποιοτικές προσθήκες σε μεσαία γραμμή και επίθεση που θα τον μπόλιαζαν με την πρέπουσα ποιότητα όταν οι βασικοί έπρεπε να αντικατασταθούν ή δεν μπορούσαν να παίξουν.

Το βράδυ της ήττας του από την ΑΕΚ πάλι επισήμανα πόσο λάθος ήταν ο μεταγραφικός σχεδιασμός και κυρίως η «ξεροκεφαλιά» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξοδεύει… μήνες ολόκληρους και να μην βρίσκει 3-4 παίκτες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην Τούμπα η εικόνα του Παναθηναϊκού στο β’ ημίχρονο ήταν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ όλων αυτών.

Επειδή εγώ δεν ανακάλυψα… σήμερα την Αμερική, συνεχίζω να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ο εξαιρετικός αυτός προπονητής ρισκάρει ακατανόητα όλα όσα έχτισε εδώ και ενάμιση χρόνο. Χθες έδωσε την αίσθηση, με τη διαχείριση και τις αλλαγές του, ότι το μυαλό του είναι πιότερο στο πρωτάθλημα.

Αν αποκλειστεί από το κύπελλο και “τσακίσουν” τα κρίσιμα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα ποια διοργάνωση θα έχει στο μυαλό; Πως είναι δυνατόν στις 19 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός να έχει αποκτήσει: τον Πούχατς που δεν θα έπαιρνε δανεικό αν ήταν καλά ο Γκάνεα, και τον Κλέινχαισλερ που έμεινε στην Αθήνα ενώ ο Τάισον έπαιξε και σκόραρε αμέσως.

Φέρεται επίσης να αποκτά τον Γερεμέγεφ, πρώτο σκόρερ του Σουηδικού πρωταθλήματος για να τον δώσει όμως –όπως λέει το ρεπορτάζ- δανεικό στον Λεβαδειακό. Πρώτος σκόρερ στη Σουηδία αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τον… χρειάζεται ακόμη! Έλεος και ήμαρτον μαζί! Πρωταθλητισμός με μια 11αδα και λίγους ακόμη για αλλαγές δεν γίνεται πουθενά, ούτε στην Ελλάδα.

Υπάρχει κόπωση, κλατάρισμα, ντεμορμάρισμα, τραυματισμοί, μια σειρά από καταστάσεις που το καθιστούν ανέφικτο. Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον Λουτσέσκου. Εκείνος έχει ήδη ΧΤΙΣΕΙ, από πέρυσι. Και φέτος δημιούργησε στον εαυτό του την ευκαιρία να δρέψει τους καρπούς.

Όμως πήρε ένα αλόγιστο ρίσκο. Το οποίο έως τώρα δεν του βγαίνει με τίποτα. Δείτε τους αριθμούς που είναι αμείλικτοι. Πέντε ματς πρωταθλήματος στο β΄ γύρο, 7 χαμένοι βαθμοί, η πρώτη ήττα, η πρώτη γκέλα εντός Λεωφόρου, γκέλα και με τον ουραγό της βαθμολογίας. Και στο κύπελλο με το ενάμιση πόδι εκτός.

Ο Παναθηναϊκός ΡΙΣΚΑΡΕΙ το παρόν του. Παίζει με τη φωτιά. Δε χρειάζεται να θυμίσω πως όποιος παίζει με τη φωτιά μπορεί κάποιες φορές απλά να «τσουρουφλίζεται» όμως συνήθως καίγεται…

ΥΓ: Το έχω γράψει πολλές φορές και στο παρελθόν: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σπουδαίος προπονητής. Καλύτερα όμως να προπονεί, να κοουτσάρει, να δημιουργεί από τον πάγκο, παρά να μιλάει. Με το πρώτο κερδίζει, με το δεύτερο χάνει…»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News