Το πρώτο (μεγάλο) «παράσημο» του Μπόλονι

Το πρώτο (μεγάλο) «παράσημο» του Μπόλονι

Τώρα… μάλιστα! Ο Παναθηναϊκός έδειξε πυγμή, διόρθωσε τις «ατέλειές» του, μπήκε με τη σωστή νοοτροπία στο ματς με την ΑΕΚ και το ολικό αποτέλεσμα – όχι μόνο το σκορ – υπογραμμίζει την προπονητική αξία του Λάσλο Μπόλονι.

Τώρα… μάλιστα! Ο Παναθηναϊκός έδειξε πυγμή, διόρθωσε τις «ατέλειές» του, μπήκε με τη σωστή νοοτροπία στο ματς με την ΑΕΚ και το ολικό αποτέλεσμα – όχι μόνο το σκορ – υπογραμμίζει την προπονητική αξία του Λάσλο Μπόλονι. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Αυθεντική Παναθηναϊκή εβδομάδα. «Διπλό» στο Μιλάνο στο μπάσκετ, 4×4 στην Basketleague και νέο «διπλό» στο ποδόσφαιρο αυτή τη φορά, απέναντι στην ΑΕΚ. Ξεδώσαμε σημαντικά, αυτήν την εβδομάδα.

Όσα είδαμε στο 90λεπτο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην «Ένωση», ξεκίνησαν, αρχικά, από τη σωστή ανάγνωση του παιχνιδιού από τον Ρουμάνο τεχνικό. Από το αριθμητικό ντισαβαντάζ του «Καραϊσκάκης» στα χαφ… στην ποσοτική υπερίσχυση παικτών κόντρα στην ΑΕΚ. Τρεις (Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο) έναντι δύο των κιτρινόμαυρων (Κρίστισιτς, Σάκχοφ). Και προς Θεού, δεν φοβήθηκαν – όπως στο Φάληρο – οι πράσινοι!

Ο Μπόλονι είδε, έμαθε, ενήργησε αποτελεσματικά στο αμέσως, επόμενο δύσκολο παιχνίδι. «Φόρτωσε» με παίκτες το κέντρο και έδωσε μόνος του την απάντηση στο «δίλημμα» με τα φορ. Προφανώς, είδε κάτι στον Μακέντα και τον διάλεξε, που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας ο Καρλίτος. Ένας και… καλός, λοιπόν.

Ο Ιταλός επιθετικός, αν και έχει ακούσει τα εξ’ αμάξης από φιλάθλους και ΜΜΕ, έχει σκοράρει στο σύλλογο 30 τέρματα, και μάλιστα, στην πιο δύσκολη τριετία του συλλόγου. Σημαντικό, πως παραδέχτηκε σε μέσες άκρες πως το «4-3-3» το προτιμάει περισσότερο.

Η τριάδα στα χαφ πρέπει να «κλειδώσει», από τη στιγμή που ο Αλεξανδρόπουλος εξακολουθεί να εκτοξεύει τις μετοχές του στο «τερέν». Κατά αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσει και τον «Βίγια» από τον κόπο να γυρίσει κοντά στα σέντερ μπακ, για να τροφοδοτηθεί και να κάνει παιχνίδι (τον είδαμε να γυρνάει στην πρώτη γραμμή για να πάρει μπάλα κόντρα στον Παναιτωλικό).

Και πώς τα φέρνει η ζωή… από τη μία πλευρά, ο υπερπολύτιμος, Ζαγαρίτης και από την άλλη, ο ασταθής, επιρρεπής στο λάθος και εκρηκτικός, Ινσούα. Ο ένας εξελίχθηκε σε «ήρωας», ο άλλος σε ένας εκ των μοιραίων. Τα’χει, αυτά, τα περίεργα το ποδόσφαιρο.

Βαθμολογικά, ο Παναθηναϊκός πήγε στο -4 από την ΑΕΚ (με 2 αγώνες λιγότερους, το ένα με τον Ολυμπιακό) και στο -8 από τον Άρη (με 1 αγώνα λιγότερο). Την επόμενη αγωνιστική οι πράσινοι υποδέχονται στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ, ενώ ο Άρης τον ΠΑΟΚ. Και δω, η ευκαιρία είναι υπαρκτή για το Τριφύλλι, ώστε να αποκτηθεί περισσότερη αυτοπεποίθηση βάσει βαθμολογίας για τη συνέχεια και το ντέρμπι της Τούμπας, το τελευταίο για το 2020…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News