Δικηγόροι Λιόλιου: «Είναι αθώος και θα αθωωθεί - Μία φωτογραφία με έναν διαιτητή έχετε;»

Δείτε τις δηλώσεις των δικηγόρων του Βαγγέλη Λιόλιου, Παναγιώτη Παπαϊωάννου και Χρήστου Τσόλκα.

Δικηγόροι Λιόλιου: «Είναι αθώος και θα αθωωθεί - Μία φωτογραφία με έναν διαιτητή έχετε;»

Με ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις αντέδρασε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου στην απόφαση για την προφυλάκιση του Βαγγέλη Λιόλιου, στο πλαίσιο της υπόθεσης Basketgate που απασχολεί το ελληνικό μπάσκετ. Αναλυτικά η δήλωση του:

«Μετά από πάνω από 12 ώρες διαδικασία αποφασίστηκε η συνέχιση της προσωπικής κράτησης του Ευάγγελου Λιώλιου, του πρώην από σήμερα πρόεδρου της ΕΟΚ και έχουμε να πούμε το εξής.

Συγχαρητήρια στους όσους κατάφεραν να εργαλειοποιήσουν τη δικαιοσύνη η αλήθεια είναι μία και δεν φοβάται τίποτα απολύτως. Ο Ευάγγελος Λιόλιος ήταν αθώος, είναι αθώος και θα αποδειχθεί αθώος. Η αιτιολογία του εντάλματος που εκδόθηκε για την προσωπική κράτηση είναι χαμηλών πτήσεων είναι δυσανάλογα ρηχό σε σχέση με το βάρος της υπόθεσης και λιποβαρές νομικά. Λυπάμαι όπου το λέω σήμερα η δικαιοσύνη εργαλειοποιήθηκε αλλά δεν φοβόμαστε. Τέτοιοι πρώτοι γύροι κερδίζονται πολλοί από αυτούς που κατασκευάζουν την πραγματικότητα, άλλος χαίρεται τελευταίως και αυτό θα το δείτε. Είναι προφανές ότι η προσπάθεια και τα κροκοδείλια δάκρυα όσων τον τελευταίο καιρό είπαν από χθες είπαν ότι δεν πειράζει δεν θέλουμε κανένας να πηγαίνει στη φυλακή, ας μην έστεινε τους διάφορους μάρτυρες οι οποίοι θα αποφλοιωθούν πανηγυρικά.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας, δεν αισθανόμαστε ότι έχουμε τρωθεί στο ελάχιστο, η αλήθεια υπέφερε σήμερα και υπέφερε από την πολύωρη αναμονή για να έχουμε μια αιτιολογία για την οποία νομικά δεν πρέπει να είμαστε καθόλου υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ δεν θα απαντήσουμε προσωρινά σε ερωτήσεις σας σεβόμαστε και εσάς για την υπομονή σας και παρακαλούμε και εμάς. Ευχαριστώ».

«Μία φωτογραφία με έναν διαιτητή έχετε;»

Από την πλευρά του, ο δεύτερος δικηγόρος του Βαγγέλη Λιόλιου, Χρήστος Τσόλκας, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, υποστηρίζοντας ότι επηρεάστηκε από το κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

«Πιστεύω ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση, η οποία υπαγορεύτηκε από το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Το σκεπτικό με το οποίο κρατήθηκε ο κ. Λιόλιος είναι ότι έχει πολλούς φίλους στον χώρο του μπάσκετ. Ποινικοποιείται και η φιλία, ποινικοποιούνται και οι κοινωνικές σχέσεις και οδηγούν στην κράτηση ενός ανθρώπου ο οποίος δεν έχει διαπράξει κανένα απολύτως αδίκημα. Είναι ένας τεράστιος επιχειρηματίας, πολύτεκνος οικογενειάρχης και, εντούτοις, θα βρεθεί στη φυλακή με καταγγελίες κάποιων προσώπων, τα οποία δεν έχουν και το καλύτερο προφίλ, τουλάχιστον στα ειδησεογραφικά sites», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσόλκας υποστήριξε ότι η υπεράσπιση επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο με στοιχεία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έχει καταφέρει.

«Το βασικότερο στοιχείο που προσκομίσαμε είναι ότι, τελικά, με ενέργειες του κ. Λιόλιου, οι ορισμοί των διαιτητών δεν γίνονται πλέον από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά μέσω ενός αλγορίθμου που δημιούργησε ο ίδιος και στον οποίο δεν μπορεί να παρέμβει κανείς.

Αυτό, δυστυχώς, δεν ελήφθη υπόψη. Έχει δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος. Δεν γίνονται πλέον ορισμοί ούτε κληρώσεις διαιτητών από φυσικά πρόσωπα. Οι διαιτητές όλων των εθνικών κατηγοριών προκύπτουν μέσω υπολογιστή, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με τη χρήση του αλγορίθμου. Άρα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο για τη χειραγώγηση 49 αγώνων, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο επιχειρηματίας συγκατηγορούμενός του, ο δικηγόρος απάντησε ότι ο εντολέας του δεν έχει χειραγωγήσει κανέναν αγώνα.

«Δεν έχει στήσει κανέναν αγώνα», τόνισε, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του Βαγγέλη Λιόλιου με διαιτητές, επανέλαβε τη θέση του, θέτοντας το εξής ερώτημα:

«Θα σας ρωτήσω κάτι πάρα πολύ απλό: Ο κ. Λιόλιος ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας επί πέντε χρόνια και πρόεδρος του Προμηθέα για άλλα δέκα χρόνια. Έχετε μία φωτογραφία του με έναν διαιτητή;»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr