Σαν σήμερα: Το πέναλτι- ντροπή του Παπουτσέλη

Σαν σήμερα: Το πέναλτι- ντροπή του Παπουτσέλη

Αυτό το πέναλτι (που μόνο πέναλτι δεν ήταν) αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μια περίοδο που η ομάδα του Πειραιά έλεγχε τα πάντα. Πρωταθλήματα τα οποία πρωταγωνιστές ήταν κατά κύριο λόγο οι… διαιτητές.

Συγκεκριμένα ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1966 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση έμελλε, όμως, να στιγματιστεί από την απίθανη απόφαση του Στράτου Παπουτσέλη να υποδείξει πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Γιάννη Καλιτζάκη στον Ίλια Ίβιτς έξω από την «πράσινη» περιοχή, αφότου πήρε και την σύμφωνη γνώμη του επόπτη Κουναλάκη.

Μετά το πέναλτι μάλιστα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους πράσινους. Μάλιστα ο Γιάννης Καλιτζάκης αποβλήθηκε, με τον Τζόρτζεβιτς να σκοράρει και να κρίνει το ματς.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τότε, Χουάν Χοσέ Μπορέλι είχε αναφέρει για την φάση αυτή μετά το ματς:

Χρόνια μετά ο διαιτητής Παπουτσέλης αποφάσισε να μιλήσει για την περιβόητη αυτή φάση και να αναφέρει ότι χρειάστηκε δεκάδες ριπλέϊ (!) για να σιγουρευτεί ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής ενώ μάλιστα παραδέχτηκε πως ήταν, είναι και θα είναι Ολυμπιακός:

«Τώρα και αφού την έχω δει τη φάση δεκάδες φορές σε ριπλέι, εχω πεισθεί ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, άρα δεν ήταν πέναλτι. Όμως, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ριπλέι, ούτε οι διαιτητές είμαστε σε θέση να ξαναδούμε τη φάση σε ριπλέι πριν αποφασίσουμε. Είμαι Ολυμπιακός. Ήμουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός. Στην ερώτηση που μου έκαναν συχνά τι ομάδα είμαι, ποτέ δεν απάντησα… Εθνική Ελλάδος, όπως κάνουν άλλοι. Δεν αποποιήθηκα ποτέ την οπαδική μου ταυτότητα. Με κάθε κόστος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News