Ουναΐ: Ο ρόλος-έκπληξη που σκέφτεται ο Νίστρουπ
Η απουσία του Βισέντε Ταμπόρδα δημιουργεί ένα κενό στη δεξιά πλευρά και ο Αζεντίν Ουναΐ αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λύσεις του Παναθηναϊκού.
Ο Αζεντίν Ουναΐ έχει ήδη δείξει ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται κολλημένος σε μία συγκεκριμένη θέση για να επηρεάσει το παιχνίδι. Ο τρόπος που κινείται, ζητάει μπάλα και συνδέει τις γραμμές του επιτρέπει να εμφανίζεται σε διαφορετικά σημεία του γηπέδου.
Απέναντι στην Καλαμάτα αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Ο Βισέντε Ταμπόρδα δεν είναι διαθέσιμος και έτσι ο Τζέικομπ Νίστρουπ καλείται να βρει διαφορετική λύση για τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής.
Ο Ουναΐ αποτελεί ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Όχι απαραίτητα ως κλασικός εξτρέμ που θα περιμένει πάνω στη γραμμή, αλλά περισσότερο ως ένας δημιουργός που θα ξεκινάει από δεξιά και θα συγκλίνει για να βρεθεί κοντά στην μπάλα.
Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα σε ένα 4-4-2. Ο Νταβίντε Καλάμπρια μπορεί να δώσει το εξωτερικό πλάτος από πίσω, επιτρέποντας στον Μαροκινό να κινείται εσωτερικά και να δημιουργεί αριθμητικό πλεονέκτημα στον άξονα.
Στην άλλη πλευρά η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Σαντίνο Αντίνο έχει αρχίσει να βρίσκει σταθερότητα και η παρουσία του αριστερά προσφέρει πιο άμεσο παιχνίδι και δυνατότητα να επιτεθεί στον αντίπαλο μπακ.
Έτσι ο Παναθηναϊκός μπορεί να εμφανίζει διαφορετικό χαρακτήρα στις δύο πτέρυγες. Από τη μία πλευρά ένας ακραίος που επιτίθεται περισσότερο στον χώρο και από την άλλη ένας Ουναΐ που πλησιάζει τον άξονα για να πάρει το παιχνίδι στα πόδια του.
Η συγκεκριμένη ασυμμετρία δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα. Αντίθετα, μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, εφόσον οι κινήσεις των υπολοίπων παικτών καλύπτουν σωστά τους χώρους.
Και με την απουσία του Ταμπόρδα, ο Ουναΐ είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού του τακτικού παζλ.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Τα 820 χιλιάρικα είναι ολόφρεσκα - Αυτό θα βοηθήσει να βρούμε από πού είναι»
- Βαθμολογία Conference League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη 2η αγωνιστική
- Ραπτόπουλος: «Ο Τεττέη θα γ@@@ πάλι, αν βρει τα πατήματά του» (vid)
- Κουτσιαύτης: «Η γραμμή έχει μπει λάθος στο γκολ του Τεττέη» (pic)
- Ομπράντοβιτς: «Με κάλεσαν από το εξωτερικό» - Τι απάντησε για το σκάνδαλο στο μπάσκετ