Κροατικό μέσο για Γιάγκουσιτς: «Έκανε τη χειρότερη μεταγραφή για τον εαυτό του;» (pic)

Το Index.hr στέκεται στην παρουσία του Αντριάνο Γιάγκουσιτς στον Παναθηναϊκό και ανοίγει συζήτηση στην Κροατία για τον χρόνο συμμετοχής του 21χρονου ποδοσφαιριστή.

Κροατικό μέσο για Γιάγκουσιτς: «Έκανε τη χειρότερη μεταγραφή για τον εαυτό του;» (pic)

Με εκτενές δημοσίευμα για τον Αντριάνο Γιάγκουσιτς ασχολείται το κροατικό Index.hr, βάζοντας στο επίκεντρο την έως τώρα παρουσία του νεαρού μέσου στον Παναθηναϊκό και τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το κροατικό Μέσο θέτει μάλιστα από τον τίτλο του το ερώτημα αν ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς «θησαυρούς» της χώρας έκανε τελικά την κατάλληλη επιλογή αφήνοντας τη Σλάβεν Μπέλουπο για την Αθήνα.

Ο 21χρονος δεν έχει καταγράψει ακόμη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα, όμως η εικόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι διαφορετική. Εκεί έχει πάρει ευκαιρίες και έχει προλάβει να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του.

Σύμφωνα με το Index.hr, ο Γιάγκουσιτς έχει έξι εμφανίσεις στο Conference League και δύο γκολ, βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στην Πάξι και την ΤΣΣΚΑ 1948.

Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2026, με τους «πράσινους» να καταβάλλουν 5,2 εκατ. ευρώ στη Σλάβεν Μπέλουπο και να τον δεσμεύουν με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2030.

Στην Κροατία τον είχαν παρουσιάσει ως ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της γενιάς του, ενώ και στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κίνηση αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως επένδυση με προοπτική και όχι ως μία απλή προσθήκη για το rotation.

Ο Γιάγκουσιτς μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα άκρα, με την τεχνική του κατάρτιση και τη δημιουργία να αποτελούν δύο από τα χαρακτηριστικά που τον είχαν κάνει να ξεχωρίσει στη Σλάβεν.

Πριν επιλέξει τον Παναθηναϊκό, για την περίπτωσή του είχε ενδιαφερθεί έντονα και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία ήθελε να επαναφέρει έναν ποδοσφαιριστή που είχε περάσει μέρος των αναπτυξιακών του χρόνων στις ακαδημίες της.

Η συμφωνία με την ομάδα της Αθήνας, ωστόσο, προχώρησε, με την πρόταση των «πράσινων» να είναι σαφώς μεγαλύτερη και τη μεταγραφή να εξελίσσεται στη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της Σλάβεν Μπέλουπο.

Πριν αποχωρήσει από την Κροατία, ο Γιάγκουσιτς είχε φτάσει τις 59 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 11 γκολ, έχοντας αποκτήσει κομβικό ρόλο στην ομάδα του και τραβώντας παράλληλα την προσοχή ανθρώπων της εθνικής ομάδας.

Το κροατικό δημοσίευμα στέκεται ιδιαίτερα στη διαφορά ανάμεσα στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στη Σλάβεν και στον αυξημένο ανταγωνισμό που έχει συναντήσει στον Παναθηναϊκό.

Στην Ελλάδα είχε ήδη ανοίξει συζήτηση για τον χρόνο που παίρνει ο 21χρονος. Το Sportdog είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία από τις σημαντικές επενδύσεις του συλλόγου και θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιείται περισσότερο.

Πλέον στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Τζέικομπ Νίστρουπ, με τον Γιάγκουσιτς να μην έχει καταφέρει ακόμη να βρει σταθερό ρόλο στο πρωτάθλημα, την ώρα που η ομάδα έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν έχει αγωνιστεί ούτε ένα λεπτό. Πήρε την ευκαιρία του στο Κύπελλο απέναντι στη Νίκη Βόλου, όπου ξεκίνησε βασικός, όμως δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και αντικαταστάθηκε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Αυτό, πάντως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός επένδυσε σε εκείνον ως ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Ο Γιάγκουσιτς είναι μόλις 21 ετών, διαθέτει ποιότητα, τεχνική και χαρακτηριστικά που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα στη διάρκεια της σεζόν.

Η σεζόν είναι μεγάλη. Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, τα παιχνίδια είναι πολλά και οι ευκαιρίες θα έρθουν. Για τον Κροάτη το σημαντικότερο είναι να είναι έτοιμος όταν τις πάρει ξανά και να τις αξιοποιήσει.

Το Index.hr υπενθυμίζει ακόμη ότι ο Γιάγκουσιτς είχε βρεθεί στις ευρύτερες επιλογές της Εθνικής Κροατίας, χωρίς πάντως να έχει κάνει μέχρι σήμερα το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα.

Παραμένει ενεργό μέλος της Κ21, με την οποία είχε ασίστ τόσο στη νίκη απέναντι στο Κατάρ όσο και στην ισοπαλία με την Ιρλανδία, ενώ ο Ίβιτσα Όλιτς τον συμπεριέλαβε και στις τελευταίες επιλογές του για τις υποχρεώσεις των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το βασικό ερώτημα που θέτει πλέον το κροατικό Μέσο αφορά το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Από τη μία υπάρχει ένας σαφώς μεγαλύτερος σύλλογος, υψηλότερος ανταγωνισμός και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, από την άλλη όμως απουσιάζει προς το παρόν η σταθερή συμμετοχή που είχε στην Κροατία.

Κροατικό μέσο για Γιάγκουσιτς: «Έκανε τη χειρότερη μεταγραφή για τον εαυτό του;» (pic)

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr