Ανακοίνωσε πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού η Λάρισα (pic)
Η Λάρισα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Νάσου Νταμπίζα με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό.
Μία μεταγραφή που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο συμβολισμό της ολοκλήρωσε η ΑΕΛ Novibet, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Θανάση Νταμπίζα.
Ο 22χρονος επιθετικός επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας με την οποία έχει γράψει τη δική του ιστορία ο πατέρας του, Νίκος Νταμπίζας. Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στην ΑΕΛ σε δύο διαφορετικές θητείες και, αρκετά χρόνια αργότερα, ο γιος του συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.
Ο Θανάσης Νταμπίζας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπου στην Κ19 πραγματοποίησε 70 συμμετοχές και σημείωσε 31 γκολ. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Ελπίδων.
Τη σεζόν 2022-23 πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες με τον Παναθηναϊκό Β στη Super League 2, καταγράφοντας εννέα συμμετοχές, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ.
Το καλοκαίρι του 2025 έκανε το πρώτο του βήμα εκτός Ελλάδας, μετακομίζοντας στην Ιταλία για την Τσερινιόλα της Serie C. Εκεί υπέγραψε διετές συμβόλαιο και την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέγραψε 15 συμμετοχές.
Πλέον, ο νεαρός επιθετικός επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ Novibet, εντασσόμενος σε ένα ρόστερ που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Super League 2 και τη διοικητική αλλαγή.
Η συγκεκριμένη μεταγραφή, πάντως, έχει ξεχωριστή σημασία για την οικογένεια Νταμπίζα, καθώς η φανέλα της ΑΕΛ περνά ουσιαστικά από τον πατέρα στον γιο.
Δείτε παρακάτω:
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»