Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το deal στο δανεισμό του Τουμπά στη Χάβρη
Ο Αχμέντ Τουμπά συνεχίζει επίσημα στη Ligue 1, όμως ο Παναθηναϊκός διατηρεί τον έλεγχο των δικαιωμάτων του, καθώς στη συμφωνία με τη Χάβρη δεν μπήκε option αγοράς.
Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μετακίνηση του Αχμέντ Τουμπά από τον Παναθηναϊκό στη Χάβρη, με τον Αλγερινό κεντρικό αμυντικό να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στη Γαλλία.
Το σημαντικότερο στοιχείο της συμφωνίας αφορά τη μορφή της παραχώρησής του. Ο 28χρονος στόπερ μετακινήθηκε στη Χάβρη με δανεισμό διάρκειας μίας σεζόν και χωρίς οψιόν αγοράς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η γαλλική ομάδα δεν εξασφάλισε κάποιο προκαθορισμένο δικαίωμα για να τον αποκτήσει μόνιμα μετά το τέλος της σεζόν. Ο Τουμπά παραμένει περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και η συνέχεια της υπόθεσής του θα επανεξεταστεί όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός.
Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια έχει τη σημασία της, καθώς οι «πράσινοι» επέλεξαν να του δώσουν τη δυνατότητα να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα, χωρίς παράλληλα να δεσμευτούν από μία συμφωνημένη τιμή πώλησης.
Ο Τουμπά θα φορά το Νο5 στη νέα του ομάδα και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στη Ligue 1.
Πρόκειται μάλιστα για το έβδομο διαφορετικό πρωτάθλημα στο οποίο θα παίξει, έχοντας ήδη περάσει από Βέλγιο, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τουρκία, Ιταλία και Ελλάδα.
Ο γεννημένος στη Ρουμπέ αμυντικός επιστρέφει ουσιαστικά στη χώρα όπου γεννήθηκε, έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική πορεία του από την Κλαμπ Μπριζ.
Σε επίπεδο εθνικών ομάδων είχε αρχικά αγωνιστεί με τις μικρές ομάδες του Βελγίου, πριν αποφασίσει το 2021 να εκπροσωπήσει την Αλγερία σε επίπεδο Ανδρών.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Τα 820 χιλιάρικα είναι ολόφρεσκα - Αυτό θα βοηθήσει να βρούμε από πού είναι»
- Βαθμολογία Conference League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη 2η αγωνιστική
- Ραπτόπουλος: «Ο Τεττέη θα γ@@@ πάλι, αν βρει τα πατήματά του» (vid)
- Κουτσιαύτης: «Η γραμμή έχει μπει λάθος στο γκολ του Τεττέη» (pic)
- Ομπράντοβιτς: «Με κάλεσαν από το εξωτερικό» - Τι απάντησε για το σκάνδαλο στο μπάσκετ