Τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει τη ΤΣΣΚΑ 1948 και αυτά που «κυνηγά»

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει την πρόκριση στα playoffs του Conference League στη Βουλγαρία, έχοντας μπροστά του και σημαντικό οικονομικό κίνητρο.

Τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός αν αποκλείσει τη ΤΣΣΚΑ 1948 και αυτά που «κυνηγά»

Ο Παναθηναϊκός άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με την ΤΣΣΚΑ 1948 μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ και πλέον η πρόκριση στα playoffs του Conference League θα κριθεί στη ρεβάνς της Βουλγαρίας.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 11 Αυγούστου και οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως χρειάζονται αποτέλεσμα πρόκρισης για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η συνέχεια στη διοργάνωση έχει και σημαντική οικονομική διάσταση, καθώς ο Παναθηναϊκός παραμένει στο κυνήγι της League Phase του Conference League.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Η παρουσία στη League Phase συνοδεύεται από πριμ συμμετοχής ύψους 3.170.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί τη βάση των εγγυημένων εσόδων από την UEFA.

Από εκεί και πέρα, τα έσοδα μπορούν να αυξηθούν ανάλογα με τα αποτελέσματα, την τελική κατάταξη, τις προκρίσεις στα νοκ άουτ, αλλά και επιπλέον παραμέτρους, όπως τα εισιτήρια και το value pillar.

Για κάθε προκριματικό γύρο στον οποίο συμμετέχει μια ομάδα στο Conference League, προβλέπεται ποσό 175.000 ευρώ.

Τα βασικά αγωνιστικά έσοδα από τη League Phase και μετά είναι τα εξής:

Πριμ συμμετοχής στη League Phase: 3.170.000 ευρώ

Νίκη στη League Phase: 400.000 ευρώ

Ισοπαλία στη League Phase: 133.000 ευρώ

Πριμ κατάταξης: 28.000 ευρώ επί τη θέση, με αντίστροφη μέτρηση από το 36

Θέσεις 1-8 στη League Phase: 400.000 ευρώ

Θέσεις 9-16 στη League Phase: 200.000 ευρώ

Πρόκριση στα Play Off: 200.000 ευρώ

Πρόκριση στους «16»: 800.000 ευρώ

Πρόκριση στα προημιτελικά: 1.300.000 ευρώ

Πρόκριση στα ημιτελικά: 2.500.000 ευρώ

Παρουσία στον τελικό: 4.000.000 ευρώ

Κατάκτηση τροπαίου: 3.000.000 ευρώ

Αντίστοιχα, για τις ομάδες που αποκλείονται στα προκριματικά του Conference League, τα ποσά διαμορφώνονται ανά γύρο.

Στον 1ο γύρο το ποσό φτάνει τις 325.000 ευρώ, στον 2ο γύρο τις 700.000 ευρώ, στον 3ο γύρο τις 1.075.000 ευρώ και στα Play Off τις 1.450.000 ευρώ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr