Βοτανικός: Τι αποκάλυψε ο Αλαφούζος για το όνομα του νέου γηπέδου
Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, δίνοντας χρονοδιάγραμμα εισόδου και αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της ονομασίας.
Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», στο αφιέρωμα που έγινε για τη Λεωφόρο, και μίλησε για τον Παναθηναϊκό, τις παιδικές του μνήμες με το Τριφύλλι, αλλά και το ιστορικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον Βοτανικό, καθώς έδωσε συγκεκριμένο ορίζοντα για την ολοκλήρωση των βασικών εργασιών και την είσοδο της ομάδας στο νέο της γήπεδο.
Το πιο ξεχωριστό σημείο, όμως, είχε να κάνει με την ονομασία της νέας έδρας. Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως το γήπεδο δεν θα αποκαλείται απλώς «Βοτανικός», αλλά θα πάρει διαφορετικό όνομα, το οποίο δεν αποκάλυψε στην παρούσα φάση.
Για το γήπεδο στον Βοτανικό είπε χαρακτηριστικά: «Τον Ιούλιο τελειώνει η εξωτερική κατασκευή. Έρχεται η μισή σκεπή η οποία μπαίνει τον Σεπτέμβριο. Τον Μάιο νομίζω ότι θα έχει τελειώσει η βασική κατασκευή και θα σπείρουμε το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι τον Αύγουστο του 2027 θα έχουμε μπει στον Βοτανικό, με την αρχή του νέου πρωταθλήματος. Που θα το ονομάσουμε διαφορετικά αλλά δεν λέμε ακόμα πώς!».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στάθηκε και στη φιλοσοφία με την οποία χτίζεται το νέο γήπεδο, δίνοντας έμφαση στον καθαρά ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του και στην εγγύτητα του κόσμου προς τους παίκτες.
Για τις προδιαγραφές της νέας έδρας υπογράμμισε: «Εμείς στον Βοτανικό φτιάχνουμε ποδοσφαιρικό γήπεδο, να είναι ο κόσμος κοντά στους παίκτες. Τηρούμε τους κανονισμούς της UEFA. Είναι καταπληκτικό γήπεδο, δεν θα υπάρχει όμοιό του στην Ελλάδα. Και θα είναι από τα πολύ όμορφα γήπεδα και σε σχέση με το εξωτερικό».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Η αντίδραση Σρέντερ στο σενάριο που κυκλοφόρησε για Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Η προτεραιότητα για αριστερά και η... λίστα
- Γιαννακόπουλος: «Στον Ολυμπιακό δεν κάνει κακό διότι λέγεται Ολυμπιακός και γουστάρει να κερδίζει έτσι»
- Παναθηναϊκός: Αποφάσισε για Τσάπρα ο Νίστρουπ, πιθανό πιο δυνατό μπάσιμο
- Παναθηναϊκός: Φιλικό στη Λεωφόρο, πού θα παίξει Conference