Αλαφούζος: "Ο Παναθηναϊκός θα έχει και γήπεδο και προπονητικό κέντρο για πάντα"

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ενώ παρουσίασε και την πρόταση για τη διατήρηση σημαντικού μέρους της ιστορικής Λεωφόρου.

«Ανανεώνει η Σία Κοσιώνη με προσωπική απόφαση Αλαφούζου»

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και το μέλλον της Λεωφόρου βρέθηκαν στο επίκεντρο του δεύτερου επεισοδίου της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Prime Time, για το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για τη σημασία που θα έχει το νέο ποδοσφαιρικό σπίτι του συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως η μετακόμιση στον Βοτανικό μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές της ΠΑΕ.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η πρόταση του Παναθηναϊκού, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Κούρκουλας, για την επόμενη ημέρα της Λεωφόρου. Το σχέδιο δεν προβλέπει πλήρη κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου, αλλά διατήρηση σημαντικών τμημάτων του.

Σύμφωνα με την πρόταση, στο πλάνο περιλαμβάνεται η παραμονή των δύο πετάλων και της εξέδρας επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η δημιουργία πάρκου μέσα στα όρια του γηπέδου, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις κάτω από τις εξέδρες, όπως γήπεδα μπάσκετ και κολυμβητήριο.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα εξεταστεί από την Πολιτεία και τον Δήμο Αθηναίων, με στόχο να φανεί αν μπορεί να προχωρήσει. Αν υλοποιηθεί, η Λεωφόρος θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ζωντανή ως ιστορικό σημείο της Αθήνας, συνδυάζοντας μνήμη, πράσινο και αθλητική χρήση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στάθηκε και στη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, μιλώντας για ένα έργο που θα δώσει στον Παναθηναϊκό διαφορετικές δυνατότητες στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε χαρακτηριστικά:

«Θα είναι ένα πάρα πολύ όμορφο και σύγχρονο γήπεδο. Με διαφορά το πιο όμορφο της Αθήνας και με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς άλλος: Ότι από μεγάλο μέρος θα φαίνεται η Ακρόπολη!

Ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει σταδιακά, μετά το γήπεδο. Θα μπορεί να σταθεί στα πόδια του και μόνος του. Μαζί με το Κορωπί, που είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο, ο Παναθηναϊκός θα έχει και γήπεδο και προπονητικό κέντρο για πάντα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr