Ανδρέας Τεττέη: Το «μήνυμα» που έστειλε στον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν
Ο Ανδρέας Τεττέη έστειλε ξανά μήνυμα μέσα από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, δείχνοντας πως η επόμενη σεζόν μπορεί να τον βρει με ακόμη μεγαλύτερο ρόλο.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην ΑΕΚ, μετά την αποβολή του Χάβι Ερνάντεθ, όμως μέσα σε μια δύσκολη συνθήκη υπήρχαν παίκτες που έβγαλαν αντίδραση.
Ένας από αυτούς ήταν ο Ανδρέας Τεττέη, ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει έναν διαφορετικό ρόλο μετά την αλλαγή των δεδομένων στο παιχνίδι. Με το «τριφύλλι» να προσαρμόζεται σε σχήμα με τετράδα στην άμυνα, ο Έλληνας επιθετικός μετακινήθηκε περισσότερο προς τη δεξιά πλευρά.
Η εικόνα του ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς δεν περιορίστηκε απλώς σε τρεξίματα χωρίς την μπάλα. Κουβάλησε επιθέσεις, κέρδισε μέτρα, έβαλε πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του.
Το γεγονός ότι ο Σταύρος Πήλιος, που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, δείχνει σε μεγάλο βαθμό πόσο έντονη ήταν η πίεση που δέχθηκε από την πλευρά του Τεττέη.
Η εμφάνισή του άνοιξε ξανά μια σημαντική συζήτηση για την επόμενη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν ποδοσφαιριστή με ένταση, δύναμη και δυνατότητα να δημιουργεί ρήγματα, όμως είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται περισσότερη στήριξη γύρω του.
Το ντέρμπι με την ΑΕΚ έδειξε πως ο Τεττέη μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος όταν δεν μένει απομονωμένος στην κορυφή. Για τον Ράφα Μπενίτεθ και τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, αυτό είναι ένα δεδομένο που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Έξαλλη η Λαμπαδαρίου για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Το σχόλιο για Μουκουντί και πέναλτι στον Τεττέη (vid)
- Κατσαρός: «Θέατρο του παραλόγου στον Παναθηναϊκό... και ο Μπενίτεθ λέει για τις 10-12 μεταγραφές» (vid)
- Αποκαλυπτικός Μπενίτεθ στη συν. Τύπου: Τι είπε για συσκέψεις, προφίλ μεταγραφών και το μέλλον του
- Πανούτσος: «Του Μπενίτεθ του είπαν να περάσει τον Λεβαδειακό; Προφανώς και όχι»
- Παναθηναϊκός: Η κίνηση του Μπενίτεθ προς τον Τεττέη μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ