Παναθηναϊκός: Το δύσκολο φινάλε και το μήνυμα για όλους
Τα ματς που απομένουν στα play offs του Παναθηναϊκού μόνο αδιάφορα δεν είναι, αφού θα επηρεάσουν αποφάσεις για την επόμενη μέρα.
Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των play offs δεν αντιμετωπίζονται ως μια απλή υποχρέωση στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η ομάδα να έχει μείνει μακριά από τη μάχη του τίτλου, όμως το φινάλε της σεζόν εξακολουθεί να έχει ξεκάθαρο βάρος για όλους μέσα στο club.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για το «Τριφυλλιού» στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος. Πλέον, οι πιθανότητες για κάτι καλύτερο από πλευράς κατάταξης και ευρωπαϊκής προοπτικής έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι χωρίς ουσία. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να αφεθεί η κατάσταση να «ξεφύγει», γιατί ένα ακόμα πιο βαρύ τελείωμα θα αυξήσει την εσωτερική πίεση και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη δυσαρέσκεια για την εικόνα της χρονιάς.
Οι «Πράσινοι» έχουν μπροστά τους αναμετρήσεις απέναντι σε ομάδες που συνεχίζουν να κυνηγούν το πρωτάθλημα και θα μπουν στο γήπεδο στα «κόκκινα». Αυτό σημαίνει πως κάθε έλλειψη έντασης, συγκέντρωσης και πνευματικής ετοιμότητας μπορεί να φέρει νέα προβλήματα.
Γι’ αυτό και τα τέσσερα τελευταία ματς αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε όλα τα επίπεδα. Δεν αφορούν μόνο το κλείσιμο της βαθμολογίας, αλλά και την εικόνα που θα αφήσει η ομάδα πριν μπουν στο τραπέζι οι αποφάσεις για την επόμενη σεζόν.
Είναι σαφές πως στο φινάλε δεν αξιολογείται μόνο το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Με ανοιχτό και το θέμα του προπονητή, τα παιχνίδια που απομένουν λειτουργούν ως τελικό κριτήριο για πρόσωπα, ρόλους και συνολικές επιλογές που θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων.
Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, κρίνονται άπαντες. Και ο καθένας καλείται σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν να δείξει ότι αξίζει θέση και ρόλο στην επόμενη ημέρα του συλλόγου.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Έτοιμος για τριπλό μεταγραφικό χτύπημα ο Παναθηναϊκός!
- Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Φαν Μπόμελ, Παπαδόπουλο και Δώνη
- Νέα πρόταση για τον Παναθηναϊκό με Ματίας Αλμέιδα
- Αλλάζει λογική: Το νέο προπονητικό προφίλ που ψάχνει ο Παναθηναϊκός
- «Θετικός για Παναθηναϊκό ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι - Τι περιμένει ο Ιταλός»