Γάτας: «Ο Μπενίτεθ γιατί να κριθεί από τους Ερνάντεθ-Σισοκό και όχι για αυτούς που θέλει να φέρει;»

Το σχόλιο του Άρη Γάτα για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, την επόμενη μέρα και τη… λάθος βάση κριτικής.

Γάτας: «Υπογραφή Τερίμ στη νίκη του Παναθηναϊκού - Κίνηση ματ στον Αλμέιδα!» (vid)

Τη δική του τοποθέτηση για τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που κρίνεται ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε ο Άρης Γάτας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «3-5-2».

Αρχικά, στάθηκε στο άμεσο αγωνιστικό κομμάτι, με το «Τριφύλλι» να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακός. Όπως ανέφερε, ο βασικός στόχος είναι ξεκάθαρος: το απόλυτο στα εντός έδρας παιχνίδια των playoffs.

Ένα πιθανό 3/3 στη Λεωφόρο θα δώσει σοβαρό προβάδισμα για την τρίτη θέση, ενώ αν συνδυαστεί και με ένα μεγάλο «διπλό» σε έδρες όπως η Νέα Φιλαδέλφεια ή το «Καραϊσκάκης», τότε οι πιθανότητες αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα, τόνισε πως στο «στρατόπεδο» των «πράσινων» γνωρίζουν καλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν με μεγάλη πίεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στη συνέχεια, ο Γάτας αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα «καυτό». Σύμφωνα με τα όσα είπε, υπάρχουν 7-8 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκονται κοντά στην αποχώρηση, είτε λόγω λήξης συμβολαίων είτε λόγω μειωμένης προσφοράς.

Μεταξύ αυτών ανέφερε ονόματα όπως οι Ρενάτο Σάντσες, Φακούντο Πελίστρι, Κάρολ Σφιντέρσκι, Σίριελ Ντέσερς, Μίλος Πάντοβιτς, Φίλιπ Τζούρισιτς και Αλμπάν Λαφόν. Όπως εκτίμησε, όλα δείχνουν ότι ο σύλλογος θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ.

Το πιο «καυτό» σημείο της τοποθέτησης είχε να κάνει με την κριτική προς τον Μπενίτεθ. Ο έμπειρος δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως θεωρεί άδικο να αξιολογείται ο Ισπανός τεχνικός με βάση συγκεκριμένες επιλογές παικτών, όπως οι Ερνάντεθ και Σισοκό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό πλάνο του.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, δεν έχει παρουσιαστεί δημόσια το πλήρες μεταγραφικό πλάνο του προπονητή, δηλαδή ποιοι παίκτες θέλει να φέρει, κάτι που, όπως είπε, είχε συμβεί και στο παρελθόν με τον Φατίχ Τερίμ. Η ουσία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι κάθε προπονητής σχεδιάζει μια ομάδα με στόχο να την κάνει πιο ανταγωνιστική και δεν μπορεί να κρίνεται αποσπασματικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Γάτας:

«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την προετοιμασία του για το ματς με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία και το ζητούμενο είναι ότι η στόχευση μπορεί να είναι για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή μετά από αυτήν την εκκίνηση που είχε. Οι βασικοί στόχοι του Παναθηναϊκού είναι να κάνει το 3/3 στην έδρα του και τότε θα έχει σοβαρή υποψηφιότητα για την τρίτη θέση. Αν αυτό συνοδευτεί και με μια εκτός έδρας νίκη είτε σε Φιλαδέλφεια, είτε σε Καραϊσκάκη, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές του για την τρίτη θέση.

Ξέρουν στον Παναθηναϊκό ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη πίεση την Κυριακή και πως με ένα κακό αποτέλεσμα θα είναι άσχημη η θέση του Ολυμπιακού για τον τίτλο. Ξεκινάει τέτοια εποχή πάντα μια μεταγραφολογία. Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές περιπτώσεις που είναι κοντά στην αποχώρηση, κοντά στους 7-8 παίκτες δηλαδή είτε επειδή τελειώνουν τα συμβόλαιά τους, είτε έχουν χαμηλή προσφορά. Ρενάτο, Πελίστρι, Σφιντέρσκι, Ντέσερς, Πάντοβιτς, Τζούριτσιτς και Λαφόν, είναι παίκτες που είναι σημαντικό να γίνει άμεσα κουβέντα για το επερχόμενο καλοκαίρι. Εγώ θεωρώ πως θα γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση στον Παναθηναϊκό.

Ειδικά αν μείνει ο Ράφα Μπενίτεθ, έχει γίνει γνωστό πως έχει ζητήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, κοντά σε διψήφιο αριθμό μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι άδικο αυτή τη στιγμή να καθορίζεται ο Μπενίτεθ αυτή τη στιγμή για το αν πρότεινε παίκτες που θέλει να παραμείνουν στον Παναθηναϊκό, αλλά και για κάποιους που θέλει να φέρει. Δεν μας λένε όμως τι προτάσεις έχει κάνει ο Μπενίτεθ, κάτι ανάλογο που ζήσαμε στην εποχή του Τερίμ.

Ο Τερίμ είχε ζητήσει να φύγουν 15 παίκτες, όμως κανείς δεν είχε πει ποιους παίκτες ήθελε να φέρει ο Τερίμ. Ονόματα μαθαίνουμε πάντα μετά και το πλάνο του προπονητή πάντα είναι για να γίνει πιο ισχυρή η ομάδα. Δηλαδή ο Τερίμ είχε στο πλάνο να φέρει παίκτες από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης για να κάνει καλύτερη την ομάδα. Σε εκείνο το πλάνο του, ο Παναθηναϊκός το έκανε μετά από δυο χρόνια σε δόσεις, έχει μπει δηλαδή σε αυτήν την κατεύθυνση.

Έχει ανοίξει κουβέντα για το αν πρέπει να κρατήσει τον Ερνάντεθ και τον Σισοκό. Δεν μπορεί να κριθεί γι’ αυτό. Αυτό μου δείχνει πως… ψάχνονται για δικαιολογίες. Γιατί να κριθεί δηλαδή ο Μπενίτεθ αν ζήτησε να μείνουν αυτοί και γιατί να μην κριθεί για αυτούς που θέλει να φέρει; Γιατί να κριθεί στα ματς των πλέι οφ και όχι στα παιχνίδια της Ευρώπης; Θα έχουμε sold out στο παιχνίδι που έρχεται. Επίσης, είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στον Βοτανικό. Βγήκε ένα βίντεο για το γήπεδο που αρχίζει να γίνεται και σχηματοποιείται πλέον».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr