Παπαδημητρίου: «Έχουμε καλή σχέση με τον Γιοβάνοβιτς - Η δική μου εισήγηση ήταν να παραμείνει»
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, τοποθετήθηκε στην εκπομπή Showtime για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό και τα ζητήματα που, κατά την εκτίμησή του, επηρέασαν την πορεία προς το πρωτάθλημα.
Στις αναφορές του στάθηκε στη σημασία της προπονητικής συνέχειας, στο πλαίσιο κριτικής που συνοδεύει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή σε μεγάλα κλαμπ, αλλά και στις συνθήκες της περιόδου που ανέλαβε, με φόντο το ρόστερ, το μπάτζετ και τους στόχους της ομάδας.
Παράλληλα, μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για το πλαίσιο λήψης αποφάσεων στις μεταγραφές, αλλά και για τη δική του εισήγηση στο θέμα της απομάκρυνσης του Σέρβου τεχνικού.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Έχω μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Όταν είσαι τεχνικός διευθυντής στα μεγάλα κλαμπ, θα δεχτείς τη μεγαλύτερη κριτική μετά τον πρόεδρο. Εγώ είχα τέσσερις προπονητές, δεν είναι ένα νούμερο που μας τιμά. Η ομάδα πρέπει να έχει μια προπονητική σταθερότητα. Την είχε, αλλά διακόπηκε την πρώτη μου σεζόν. Αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα.
Προπονητικά δεν καταφέραμε να βρούμε αυτή τη σταθερότητα που θα φέρει αυτή την ηρεμία. Το τελευταίο πρόβλημα, που δεν ήταν ούτε καν πρόβλημα – γιατί είχε κάνει καλές επιλογές – ήταν το ρόστερ. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό με τη σύμφωνη γνώμη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή, γιατί η ομάδα είχε χάσει το πρωτάθλημα στα τελευταία παιχνίδια με τον COVID-19 από το +12. Το κλαμπ αποφάσισε να προσληφθεί ένας τεχνικός διευθυντής, ώστε να αρχίσει ο Παναθηναϊκός να στελεχώνεται με πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο Γιάννης Αλαφούζος έκρινε πως η ομάδα ήταν υπο-στελεχωμένη.
Ο Παναθηναϊκός πριν τον Γιοβάνοβιτς, ήταν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ποδοσφαιρικά ήταν εκεί που δεν του αρμόζει. Όταν μπήκα στον Παναθηναϊκό, η κουβέντα ήταν γιατί χάθηκε αυτό το πρωτάθλημα. Εκείνη τη στιγμή η ομάδα υπολειπόταν σε ποσότητα και σε ποιότητα ρόστερ για να ανταγωνιστεί την ΑΕΚ. Με απόφαση Αλαφούζου αυξήθηκε το μπάτζετ. Αυτή τη στιγμή, το μπάτζετ είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι ήμουν εγώ.
Έχουν γραφτεί ποσά που δεν αντανακλούν στην πραγματικότητα. Ένας από τους στόχους που τέθηκε σε εμένα, είναι η ομάδα να βρίσκεται στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Από εκεί, ξεκινάει η δική μου ιστορία στον Παναθηναϊκό. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θέλω να είναι ξεκάθαρο, πως με οποιοδήποτε προπονητή συνεργάστηκα, όλοι οι ποδοσφαιριστές ήρθαν με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή.
Ακόμα και μετά την αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς, έχουμε διατηρήσει μια πολύ καλή σχέση. Σαν επαγγελματίας ποτέ δεν θα έβγαινα να πω ότι αυτή την απόφαση (σ.σ της απομάκρυνσης του Ιβάν) την πήρε ο πρόεδρος. Το θέμα το άνοιξε ο κ. Αλαφούζος στη συνέντευξή του. Το πήρε πάνω του. Η δική μου εισήγηση ήταν να παραμείνει ο Γιοβάνοβιτς.
Ο Παναθηναϊκός εκείνη τη χρονιά, δεν ξέρω αν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα δεν θα τερμάτιζε τέταρτος. Τα αποδυτήρια ήταν σοκαρισμένα, δεν ήθελε κανείς την αλλαγή προπονητή. Ο Παναθηναϊκός έχασε χρόνο. Ο Φατίχ Τερίμ ήταν ένα τεράστιο όνομα προπονητικά. Ήταν ένας κύριος στην καθημερινότητα. Ο Τερίμ δεν πήρε το πρωτάθλημα, βγήκε τέταρτος, άρα, απέτυχε. Ξεκινήσαμε φανταστικά στα προκριματικά με τον Γιοβάνοβιτς. Είμασταν άτυχοι με τη Μπράγκα, τις ευκαιρίες τις είχε ο Παναθηναϊκός.
Επετεύχθη ο στόχος της εισόδου του Europa League. Στο πρωτάθλημα είχαμε σκαμπανεβάσματα και η μεγάλη συζήτηση ήταν για τα ντέρμπι. Είχαμε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Ήταν ένα πλήγμα ο αγώνας με τη Χάιφα, πιστεύαμε πως θα προκριθούμε. Ήταν ο τρίτος χρόνος, το πρόσημο ήταν θετικό, η ομάδα ήταν δεύτερη. Η εποχή Τερίμ δεν ήταν μια εύκολη περίοδος. Όσο και να προσπαθείς να το μαζέψεις, το impact του κόουτς Γιοβάνοβιτς ήταν μεγάλο. Δεν μπορούσε να ήταν συγκεντρωμένος ένας ποδοσφαιριστής να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και παράλληλα, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στην αρχή, είχαμε καλά αποτελέσματα. Αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας.
Φαινόταν, όμως, ότι αυτό είχε φθορά. Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλη ομάδα, που όταν λες το όνομα αυτό, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι θετικοί να έρθουν. Προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποια παιδιά από προηγμένα πρωταθλήματα. Στο πρώτο μου διάστημα, δεν πήγαμε να πάρουμε παίκτη από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος, φέραμε παίκτες από μεγάλα κλαμπ. Από τη Μαρσέιγ και τη Γαλατασαράι. Όταν μεγαλώνεις το μπάτζετ, έχεις και περισσότερα όπλα στα χέρια σου για να διαπραγματευτείς. Το brand name του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Θα πέσει το ΟΑΚΑ! Τότε αναμένεται το ντεμπούτο του Λεσόρ
- Παπαθεοδώρου: «Η απόφαση του Παναθηναϊκού για Λεσόρ ενόψει ΣΕΦ
- Ολυμπιακός: «Σοκ» με Βεζένκοφ και Ουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού
- Ρενάτο Σάντσες: Το πρώτο «χτύπημα» και το μήνυμα για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός: Ο «χείμαρρος» Αντίνο και η φάση που τα είπε όλα