«Ανεκδιήγητος ο Λιθουανός διαιτητής» - Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στην UEFA πριν τον αγώνα

Σοβαρές αιχμές για τη διαιτησία της αναμέτρησης με τη Βικτόρια Πλζεν μετέφερε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου μέσα από την εκπομπή CENTER FOX της Foxbet, αποκαλύπτοντας πως ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί προς την UEFA ακόμη και πριν από τη σέντρα του αγώνα.

«Ανεκδιήγητος ο Λιθουανός διαιτητής» - Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στην UEFA πριν τον αγώνα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι «πράσινοι» είχαν ενημερώσει από το μεσημέρι της ημέρας του ματς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για συγκεκριμένες πληροφορίες που είχαν φτάσει στα γραφεία τους και οι οποίες, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώθηκαν από την εικόνα της διαιτησίας το βράδυ.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου μπορεί να γίνεται λόγος για μεμονωμένα λάθη, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση η συνολική στάση του Λιθουανού ρέφερι δημιούργησε έντονο εκνευρισμό στο «τριφύλλι».

Μάλιστα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στη διαδικασία των πέναλτι, όπου, όπως τονίστηκε, ο διαιτητής επέτρεψε συμπεριφορές από πλευράς γηπεδούχων που κανονικά θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί. Ο Παναθηναϊκός, παρά τα όσα συνέβησαν, βρήκε τη δύναμη να πάρει την πρόκριση, ωστόσο το θέμα της διαιτησίας έχει ήδη καταγραφεί σε επίπεδο UEFA.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου:

«Παράπονα τα οποία ο Παναθηναϊκός τα έχει μεταφέρει από το μεσημέρι του αγώνα στην UEFA, διότι υπήρξαν πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν το βράδυ στον αγώνα για ό,τι θα συνέβαινε. Τον Παναθηναϊκό τον έσωσε ο Τεττέη και η ψυχραιμία των παικτών του στα πέναλτι.Θα πω ότι σε αντίθεση με τη συνολική εικόνα, που είδαμε στο ΟΑΚΑ, όπου προφανώς έχει κριθεί το παιχνίδι από λάθος των διαιτητών, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σε όλο το παιχνίδι η διαιτησία ήταν υπέρ της Παρί και κατά του Παναθηναϊκού και έχουν έρθει για ένα συγκεκριμένο έργο.

Εδώ ο συγκεκριμένος διαιτητής έδινε σε όλη διάρκεια του ματς την εικόνα αυτή ακριβώς που υπήρχε στον Παναθηναϊκό από το μεσημέρι. Είχαν μια πρώτη γνώση για αυτόν στον Παναθηναϊκό, όμως δεν συνδέονταν τα περιστατικά, του αγώνα δηλαδή που είχε σφυρίξει κόντρα στη Ρέιντζερς και σε σχέση με το χθεσινό. Υπήρχαν κάποιες άλλες πληροφορίες που υπήρχαν για το χθεσινό ματς και μεταφέρθηκαν στην UEFA που είχε γνώση για αυτές πριν από το ματς.

Εγώ θέλω να πω, καθαρά δημοσιογραφικά, ότι ο Παναθηναϊκός έχει ενημερώσει από το μεσημέρι την UEFA για το τι πρόκειται να συμβεί. Αλλά η συνολική του εικόνα, ακόμα και στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λιθουανός ήταν ανεκδιήγητος. Άφησε τον τερματοφύλακα της Πλζεν να κάνει καραγκιοζιλίκια, κάτι που δεν επιτρέπεται κανονικά».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr