Παναθηναϊκός: Απώλεια πριν την Πλζεν, αλλά υπάρχει το «όπλο» μπροστά

Λίγο πριν τη ρεβάνς με την Πλζεν έχασες τον καλύτερό σου αμυντικό, η απώλεια του Ερικ Πάλμερ Μπράουν είναι μεγάλη. Και σε τέτοια βραδιά, το τελευταίο που θέλει το τριφύλλι είναι απουσίες βασικών.

«Κύκλωσε παίκτη της Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός για το καλοκαίρι»

Οι Τσέχοι βέβαια για την άμυνά τους φημίζονται κι όχι για την επιθετική τους δύναμη. Όμως στην κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός, κάθε “κομμάτι” που λείπει μετράει διπλά.

Οι πράσινοι έτσι όπως τα έχουν κάνει και φέτος δεν τρομάζουν εύκολα έναν αντίπαλο που διατηρεί καθαρό βλέμμα και ηθικό υψηλό απέναντί τους. Κι αυτό, στην Ευρώπη, είναι πάντα μισό ματς.

Έχουν θέματα στο Κορωπί, η ομαδική άμυνα είναι κάτω του μετρίου. Το επιθετικό τρανζίσιον του αντιπάλου τους βρίσκει συνεχώς εκτός θέσης και αυτό δεν κρύβεται.

Και χωρίς τον Αμερικανό θα δούμε πως μπορούν να προστατέψουν τον ασταθή Λαφόν. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα: να μη γίνει κάθε κάθετη, κάθε δεύτερη μπάλα, συναγερμός.

Τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό διατηρούν την ποιότητά τους από τη μέση και μπροστά. Υπάρχουν μονάδες που στην καλή τους βραδιά μπορούν να κουβαλήσουν το κλαμπ.

Το ζητούμενο είναι να βρεθούν σε ιδανική κατάσταση, να βοηθήσει ο πάγκος με την τακτική και τις αλλαγές. Και κυρίως να μην καταπιούν… θάλασσα οι παίκτες της πίσω ζώνης που συχνά πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

Ο Παναθηναϊκός επί Ράφα είναι ένα κουτί που το ανοίγεις κάθε βράδυ και βρίσκεις κάτι διαφορετικό μέσα. Κοινώς, ομάδα που δύσκολα την εμπιστεύεσαι απόλυτα.

Για κάποιο λόγο όμως, παρά την τροχονομικού στυλ άμυνα, κινεί το ενδιαφέρον από άποψη μαχητικότητας και ατομικού ταλέντου στην επίθεση. Κι εκεί, “μέσω επίθεσης”, καλείται να βρει την πρόκριση…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr