Ραπτόπουλος: «Δεν χάνει ο Παναθηναϊκός από την Πλζεν - Θα είχε διώξει νωρίτερα Μπενίτεθ ο Αλαφούζος αν...»
Την εκτίμησή του για το κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βικτόρια Πλζεν, αλλά και για το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ, κατέθεσε ο Κωστής Ραπτόπουλος στην εκπομπή CENTER FOX της Foxbet.
Ο γνωστός αναλυτής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ευρωπαϊκό ραντεβού, τονίζοντας πως δεν βλέπει ήττα του Παναθηναϊκού απέναντι στους Τσέχους. Παράλληλα, σημείωσε πως ο Ισπανός τεχνικός δύσκολα θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν, εκτιμώντας ότι θα του δοθεί επιπλέον χρόνος. Ωστόσο, δεν έκρυψε την άποψη ότι, αν υπήρχε διαφορετική προσέγγιση σε διοικητικό επίπεδο γύρω από το αγωνιστικό πλάνο, ίσως οι εξελίξεις να είχαν έρθει νωρίτερα.
Ο Ραπτόπουλος άσκησε κριτική και στο τακτικό κομμάτι, υποστηρίζοντας πως το σύστημα που εφαρμόζει ο Μπενίτεθ δεν αξιοποιεί σωστά τα χαρακτηριστικά του ρόστερ. Έκανε λόγο για σχήμα που απαιτεί γρήγορους στόπερ και συγκεκριμένες παραλλαγές στο build up, οι οποίες δεν εμφανίζονται στο παιχνίδι της ομάδας.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην ανάγκη καλύτερης σύνδεσης του άξονα με την επίθεση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για λεπτομέρειες που οφείλει να επιλύσει ένας προπονητής με τόσο υψηλές απολαβές. Το βράδυ της Πέμπτης θα δείξει αν το πλάνο του Ισπανού μπορεί να δικαιωθεί στο χορτάρι ή αν η συζήτηση γύρω από τον πάγκο θα «φουντώσει» εκ νέου.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Νομίζω δεν θα είναι τελειωμένος ο Μπενίτεθ, θα του δοθεί περισσότερος χρόνος. Βέβαια ο κύριος Αλαφούζος αν είχε καταλάβει πώς παίζεται το σύστημά του, θα τον είχε διώξει νωρίτερα. Όταν δεν ξέρει το αντικείμενο, θα σπαταλήσει και παραπάνω λεφτά. Ο Μπενίτεθ παίζει ένα… αρχαίο σύστημα που καταστρέφει παίκτες έτσι. Δεν παίζεται αυτό το πράγμα από τρεις αργούς στόπερ. Θα πρέπει οι πλάγιοι στόπερ να είναι γρήγοροι.
Έχει έναν πιτσιρικά που δεν τον βάζει, τον Κάτρη. Όταν έχεις τον Μπακασέτα μπροστά από τα στόπερ, θα πρέπει να ξέρει ένα στόπερ μπάλα να βγαίνει πιο μπροστά, για να μειώνεται η απόσταση του Μπακασέτα με το σέντερ φορ. Οι παραλλαγές που πρέπει να υπάρχουν σε αυτό το σύστημα, δεν υπάρχουν στο σύστημα του Μπενίτεθ. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να λύσει ο προπονητής που παίρνει και πολλά χρήματα τον χρόνο. Νομίζω κάτι θα πάρει ο Παναθηναϊκός από αποτέλεσμα σήμερα και για αυτό θα πόνταρα στη διπλή ευκαιρία και το Under 3,5 γκολ».
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Ποσό... χρυσάφι! Τα χρήματα που έβγαλε από το Europa League
- Παναθηναϊκός: Ακραίο σενάριο για ανταλλαγή Γιούρτσεβεν-«ψηλού»!
- Παναθηναϊκός: «Ραγίζει» η στήριξη Αλαφούζου στον Μπενίτεθ
- Παναθηναϊκός: Πώς ο Χέιζ-Ντέιβις αλλάζει τις επιλογές του Άταμαν από το πρώτο ματς
- Ενδεκάδα: Έτσι θα παίξει ο Παναθηναϊκός με τη Βικτόρια Πλζεν