Βόμβα από Αγγλία: «Στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό ο Μπενίτεθ – Έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του»
Αναταράξεις προκαλεί στην «πράσινη» επικαιρότητα δημοσίευμα της αγγλικής «The Sun», το οποίο κάνει λόγο για σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με εσωτερικές ενστάσεις παικτών για τις μεθόδους δουλειάς του Ισπανού τεχνικού, τόσο στην προετοιμασία όσο και στην τακτική προσέγγιση και τις συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα, έχουν αυξήσει σημαντικά την πίεση γύρω από το πρόσωπό του.
Ο 65χρονος προπονητής, που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό τον Οκτώβριο με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027 και απολαβές που φτάνουν τα 4,4 εκατομμύρια λίρες ετησίως, μετρά 13 νίκες σε 25 παιχνίδια. Ωστόσο, το κλίμα δεν θεωρείται ιδανικό και τα προσεχή ματς ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικά για το μέλλον του.
Το ίδιο δημοσίευμα προχωρά ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση «διαζυγίου» έχει ήδη πέσει στο τραπέζι το όνομα του Ιγκόρ Μπίσκαν. Ο 47χρονος Κροάτης, που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού την περίοδο 2005-07 και παραμένει ελεύθερος από τον Νοέμβριο μετά την αποχώρησή του από την Αλ Αχλί του Κατάρ, φέρεται να έχει ήδη έρθει σε επαφή με ανθρώπους του συλλόγου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρελθόν του Μπίσκαν με τον ίδιο τον Μπενίτεθ, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν στη Λίβερπουλ, κατακτώντας μαζί το Champions League του 2005. Μάλιστα, ο Κροάτης είχε κομβικό ρόλο εκείνη τη σεζόν, με τον Ισπανό να τον χρησιμοποιεί σε διαφορετικές θέσεις, ακόμη και ως κεντρικό χαφ σε κρίσιμα παιχνίδια.
Το timing του δημοσιεύματος μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς έρχεται λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν για το Europa League, σε μια περίοδο όπου το αγωνιστικό και διοικητικό τοπίο στον Παναθηναϊκό μοιάζει πιο ρευστό από ποτέ.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Βόμβα από Αγγλία: «Στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό ο Μπενίτεθ – Έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του»
- Οριστικό: Οι δύο ξένοι που έκοψε ο Αταμάν από το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
- Παναθηναϊκός: Πότε μπορεί να ξαναγίνει βασικό «5» ο Λεσόρ
- Παπαθεοδώρου: Τι θα μετρήσει περισσότερο πριν την τελική κίνηση στη θέση «5»
- Παναθηναϊκός: Πρώτα Κύπελλο, μετά ο κάθε... Μπάσεϊ!