Παναθηναϊκός: Νίκη-ένεση και το μήνυμα των μικρών που αλλάζει το κλίμα
Χρειαζόταν μια μεγάλη νίκη ο οργανισμός. Μετά τον αποκλεισμό της Σαχτάρ το καλοκαίρι, έπρεπε να έρθει Φλεβάρης για να σκάσει λίγο το χειλάκι του κόσμου.
Οι νέοι έφεραν δυναμική και τρεξίματα στο Καραϊσκάκη. Ποδοσφαιρικά μπορεί να μην έθελξες, αλλά τακτικά ήσουν ΟΚ.
Μπράβο στον προπονητή που, αν και δεν ήταν δικές του εισηγήσεις Κοντούρης, Παντελίδης, Τεττέη, ρίχνει τους μικρούς στην “φωτιά”. Αυτές οι αποφάσεις δίνουν και μήνυμα προς όλους.
Αν ο Παναθηναϊκός στελεχωθεί σύντομα με 3-4 παίκτες αξίας σε άμυνα και κέντρο, τότε θα μπορούμε σύντομα να βλέπουμε μια ομάδα που αρχικά δεν θα μας…νυστάζει! Είναι ξεκάθαρο ότι λείπει ποιότητα σε κομβικά σημεία.
Πρώτα πρέπει να αρχίσεις να περπατάς και μετά βλέπεις το τρέξιμο. Λείπουν πολλά από τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
Οπότε πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα ένα-ένα, με έμφαση στη λεπτομέρεια και δίχως βιασύνες. Εκεί χτίζεται η βάση.
Το γρήγορο γκολ του Ταμπόρδα, η τακτική με τρεις στην άμυνα που ο Ράφα χρησιμοποιεί συνήθως στην Ευρώπη, βραχυκύκλωσαν τον Ολυμπιακό. Με δύο φορ στο γήπεδο είχε αριθμητικό μειονέκτημα στο κέντρο.
Σιώπης, Κοντούρης έκαναν παιχνιδάρα. Έκλεισαν τους χώρους αποτελεσματικά κι έφεραν τους οικοδεσπότες σε όλο το ματς να σηκώνουν το τόπι διαρκώς ψηλά.
Το τριφύλλι έβγαλε σκληράδα που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος. Είχε τύχη στη φάση του Μάρτινς (και ατυχία στη φάση με τον Παντελίδη, ο οποίος θα είχε καθαρίσει το ματς).
Και περιμένουμε τώρα να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους στην Τούμπα. Εκεί θα φανεί και το πραγματικό μέταλλο της βραδιάς.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Με αυτό το τραγούδι πανηγύρισε ο Τεττέη τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Ντέμης: «Δεν έπεσα από τα σύννεφα με τη νίκη του Παναθηναϊκού - Μου έμεινε ο Αντίνο» (vid)
- Ζάετς για Γιάγκουσιτς: «Τον πήρε ο Παναθηναϊκός επειδή πλήρωσε περισσότερα»
- Παναθηναϊκός: Γι' αυτό έμεινε εκτός αποστολής ο Ρενάτο Σάντσες
- Τσάρλι: «Συμφωνία Αλαφούζου-Κομπότη για Τσάπρα!»