«Κόπηκε» το αίτημα του Παναθηναϊκού για τα εισιτήρια στη Βουδαπέστη
Μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο του «τριφυλλιού», αλλά αμετακίνητη η πλευρά της Φερεντσβάρος, της αστυνομία, αλλά και της UEFA.
Σημαντικός αριθμός φίλων του Παναθηναϊκού θα βρεθεί τελικά εκτός γηπέδου στο αποψινό παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη, καθώς δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη στο θέμα των επιπλέον εισιτηρίων. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των «πράσινων» και τις σχετικές επαφές που έγιναν, το αίτημα δεν προχώρησε.
Η ζήτηση για το συγκεκριμένο εκτός έδρας ματς ήταν εξαρχής τεράστια, αφού πρόκειται για έναν προορισμό ιδιαίτερα βατό ταξιδιωτικά, γεγονός που οδήγησε σε γρήγορη εξάντληση του ποσοστού εισιτηρίων που αναλογεί στους φιλοξενούμενους.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εξασφαλίσει επιπλέον θέσεις για τους οπαδούς του, ωστόσο τόσο η διοίκηση της Φερεντσβάρος όσο και η ουγγρική αστυνομία ξεκαθάρισαν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στους ανθρώπους του «τριφυλλιού», δεν υπάρχει διαθέσιμη θύρα στο γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενήσει οργανωμένα επιπλέον φίλους της ελληνικής ομάδας, πέραν του προβλεπόμενου 5% που ορίζεται από τους κανονισμούς.
Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το αυστηρό σύστημα εισόδου στο γήπεδο, καθώς στις περισσότερες θύρες απαιτείται βιομετρική ταυτοποίηση, η οποία αφορά αποκλειστικά εγγεγραμμένα μέλη της Φερεντσβάρος.
Με αυτά τα δεδομένα, ακόμη και η παρέμβαση της UEFA δεν άλλαξε την κατάσταση, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να συντάσσεται με τις εισηγήσεις των τοπικών αρχών. Έτσι, παρά τη μαζική παρουσία «πράσινων» στη Βουδαπέστη, αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση εκτός γηπέδου.
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Γιαννακόπουλος: «Τα 820 χιλιάρικα είναι ολόφρεσκα - Αυτό θα βοηθήσει να βρούμε από πού είναι»
- Βαθμολογία Conference League: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τη 2η αγωνιστική
- Ραπτόπουλος: «Ο Τεττέη θα γ@@@ πάλι, αν βρει τα πατήματά του» (vid)
- Κουτσιαύτης: «Η γραμμή έχει μπει λάθος στο γκολ του Τεττέη» (pic)
- Ομπράντοβιτς: «Με κάλεσαν από το εξωτερικό» - Τι απάντησε για το σκάνδαλο στο μπάσκετ