Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για ΠΑΟΚ και το δίλημμα Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον Ράφα Μπενίτεθ να καταστρώνει την ενδεκάδα και να μετρά σημαντικές επιστροφές.

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ό,τι πληρώνεις… παίρνεις!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το κυριακάτικο (21/12, 19:30) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Ράφα Μπενίτεθ να έχει λόγους να εμφανίζεται αισιόδοξος, κυρίως λόγω των εξελίξεων στο ιατρικό δελτίο. Οι τελευταίες προπονήσεις κύλησαν χωρίς απρόοπτα και το αγωνιστικό πλάνο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Το σημαντικότερο νέο αφορά τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού. Ο Πολωνός φορ δεν ένιωσε καμία ενόχληση μετά το χτύπημα στο κεφάλι που είχε δεχθεί στο Κύπελλο και οι εξετάσεις του ήταν «καθαρές», με αποτέλεσμα να αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό στο πλάνο του «τριφυλλιού».

Θετικά είναι τα δεδομένα και για τον Αχμέντ Τουμπά, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε για περίπου 48 ώρες. Ο αμυντικός ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος και όλα δείχνουν πως το πρωί του Σαββάτου θα «μπει» σε πλήρη ρυθμό, ώστε να ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Σε επίπεδο προπονήσεων, το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας, δουλειά στην τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις. Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα και ο Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται για την Τούμπα και αναμένεται να επιστρέψει μετά τις γιορτές.

Ο Μίλος Πάντοβιτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, με τη μαγνητική να δείχνει πως δεν υπάρχει θλάση αλλά μια μικρή μυϊκή σύσπαση. Ο Σέρβος επιθετικός θα το «παλέψει» μέχρι τέλους για να βρεθεί στην αποστολή, αν και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να παραταχθεί με τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα άμυνας τους Κώτσιρα, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον και Καλάμπρια. Στον άξονα προβάδισμα έχει ο Τσιριβέγια, με δίλημμα δίπλα του ανάμεσα σε Τσέριν και Σιώπη, ενώ πιο μπροστά ο Μπακασέτας θα έχει ρόλο οργανωτή. Στα άκρα της επίθεσης όλα δείχνουν Τετέ και Ζαρουρί, με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr